DØDE: Politiet mener 39 år gamle Anne Linell Sundt (innfelt) ble drept av den nå siktede legen, som var hennes samboer.  FOTO: TV 2 / PRIVAT
DØDE: Politiet mener 39 år gamle Anne Linell Sundt (innfelt) ble drept av den nå siktede legen, som var hennes samboer. FOTO: TV 2 / PRIVAT

Forsvarer mener mistanke mot giftdrapssiktet lege er svekket

Politiet fikk ikke medhold i å holde den drapssiktede legen fengslet i fire nye uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Legen som er mistenkt for å ha drept sin samboer Anne Linell Sundt, ble onsdag varetektsfengselt for to nye uker.

Forrige gang han ble fengslet i Oslo Tingrett, var det for fire uker.

– Retten mener nå at man såvidt er over minstekravet til at det skal foreligge skjellig mistanke, så jeg ser dette som en positiv utvikling i saken for min klient, sier forsvarer Arild Holden til TV 2.

Påtalemyndighetene ba om fengsling av legen i fire uker med brev- og besøksforbud, men får nå bare holde ham til senest 25. november. Det mener forsvareren sender et tydelig signal.

– Man mener det foreligger bevisforspillelse, men er nå i tvil om dette, hevder Holden, som sier kjennelsen viser at retten er nede på et minimumsnivå av det som kreves for å holde noen fengslet.

Ifølge Holden mener retten også at flere aspekter i saken må belyses bedre.

– Retten har sagt at man må avklare sentrale spørsmål i saken på en bedre måte, blant annet det økonomiske motivet.

Politiet har tidligere hevdet at legen hadde en presset økonomi. Politiet hevder at han skal ha fått en stor restskatt og ha lånt rundt en million kroner av Linell Sundt. Mannen mener selv hans økonomiske situasjon ikke var dårlig på drapstidspunktet.

– Hvordan reagerer din klient på denne fengslingen?

– Han er oppløftet over at domstolen tar saken i en ny retning. Dette er veldig positivt med tanke på en siktelse for drap, mener Holden.

Politiadvokat Sturla Henriksbø, sa onsdag kveld til TV 2 at han ikke hadde fått se rettens kjennelse, og dermed ikke har noen kommentar til at det bare ble to uker fengsling.

Funnet død hjemme

Etter det TV 2 erfarer mener politiet at Anne Linell Sundt døde av en cocktail av medisiner i desember i fjor. Politiet mener legen både har satt en sprøyte på kvinnen, og gitt henne medisiner.

39-åringen ble funnet død på sofaen i sitt eget hjem på Bygdøy i Oslo fredag 12. desember i fjor. Det var legen som varslet AMK om dødsfallet. Politiet ble varslet om det mistenkelige dødsfallet, og har etterforsket saken siden.

Legen ble pågrepet på jobb morgenen mandag 13. september, og har siden sittet varetektsfengslet.

Nekter straffskyld

Han har forklart at han gikk og la seg rundt midnatt kvelden før Anne Linell Sundt ble funnet død. Hun skal ifølge legen ha blitt sittende oppe, og etter hvert sovnet i stuen. 39-åringen var legens pasient og samboer, og han nekter straffskyld.

Politiet har gjort flere beslag der legen bodde, og dessuten på klinikken han jobbet på. Blant annet gjelder dette flere mobiltelefoner, men så langt er ikke mobilen til den avdøde 39-åringen funnet.

Politiet mistenker at legen fjernet telefonen fra kvinnens bopel før AMK og politiet kom til stedet i desember i fjor, får TV 2 opplyst.