JUBILANT: Kåre Ingebrigtsen blir 50 år 11. november 2015 Foto: Ned Alley / NTB scanpix
JUBILANT: Kåre Ingebrigtsen blir 50 år 11. november 2015 Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Gulltreneren evaluerte seg selv på 50-årsdagen

Kåre Ingebrigtsen fikk andre til å ordne kake på den store dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kåre Ingebrigtsen har hatt mye å feire denne høsten, og i dag var det klart for mer kakespising på Lerkendal.

Hovedtreneren blir 50 år og i Rosenborg har de en tradisjon på at de ansatte selv må stå for kake på dagen sin, uansett om man er hovedtrener eller hvilken som helst annen ansatt.

Kake på Brakka
– Har du bakt?

– Nei, jeg tror det er best at jeg sparer kollegene for min bakst, men vi har ei stor kake inne på Brakka, så det er markert. Ellers er det en ganske ordinær dag. Resten av dagen i dag skal brukes på å evaluere oss selv, sier 50-åringen.

Landslagspausen er kjærkommen for en hovedtrener som har ledet laget i intet mindre enn 48 obligatoriske kamper siden seriestarten for seks måneder siden. 

– Endelig får vi trent en god periode uten å ta hensyn til kamper. Nå får vi jobbet med strukturen i laget og spisset formen inn mot en kamp, sier han. 

Håper på EM-plass
Bursdagsbarnet er godt fornøyd med hva spillerne presterte på dagen hans.

– I dag fikk vi en intens spilløkt med høy kvalitet. Det er slik vi ser ut i dag jeg ønsker at vi skal fremstå i cupfinalen. Det er bare det som gjelder nå. 

Og det blir også tid til å følge med på landslagets playoff-kamper, hvor fire av spillerne hans er med. André Hansen, Pål André Helland, Ole Kristian Selnæs og Alexander Søderlund er alle i troppen.

– Jeg regner med det blir bare Søderlund som spiller av RBK'erne, og det forstår jeg. Nå er det et lag som fungerer, så jeg tror og håper at dette skal gå, avslutter Ingebrigtsen.