Jenta har forklart at det var ved inngangen til det nye mottakssenteret for enslige mindreårige asylsøkere i Alta at de to guttene tok kontakt.  FOTO: TOM SKOGLUND / ALTAPOSTEN
Jenta har forklart at det var ved inngangen til det nye mottakssenteret for enslige mindreårige asylsøkere i Alta at de to guttene tok kontakt. FOTO: TOM SKOGLUND / ALTAPOSTEN

Asylgutter (16) tvangsflyttes etter å ha antastet jente (12) 

Jenta var på vei hjem fra skolen mandag da guttene oppsøkte henne. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 12 år gamle jenta har ifølge Altaposten fortalt at to unge gutter tok kontakt med henne da hun mandag ettermiddag gikk forbi mottaket for enslige mindreårige asylsøkere i Alta. 

Jenta gikk videre, men forteller at guttene fulgte etter og gjorde verbale tilnærmelser. 

Ung mann i bil grep inn

En annen ung mann i bil utenfor matbutikken observerte hva som foregikk, skriver avisen. Han kjørte etter de tre, og da guttene skal ha blitt fysiske grep han inn. 

– De trakk i klærne hennes og ville ha henne med seg. Hun forsøkte å lyve om at venninnen bodde i et av husene like vel, men de bare fortsatte å trekke henne med seg, forteller jentas far til Altaposten

To mistenkte

Politiet i Alta forteller at de har hatt to mistenkte inne til avhør. De to er 16 år gamle og bor på det nyoppstartede mottaket i Alta. 

– Jeg vil ikke gå i detaljer på hva som har skjedd, men jeg kan bekrefte at vi har to mistenkte, sier politiets etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen i Alta.

Politiet omtaler hendelsen som at guttene har tatt kontakt med tolvåringen på en utilbørlig måte.

Husmøte på mottaket

Da hendelsen ble kjent mandag ettermiddag innkalte mottaksledelsen til et husmøte for beboerne, 40 unge gutter i alderen 15-17 år. 

– Vi informerte om hendelsen, og forklarte hvorfor slik oppførsel ikke er akseptabelt, sier Renate Moe, mottaksleder ved Hero Alta, til TV 2.

Mottaksledelsen har hatt tett kontakt med UDI, og de to unge guttene blir flyttet til et annet mottak. 

Opptatt av forholdet til lokalsamfunnet

– Vi er opptatt av at dette skal bli bra i lokalsamfunnet, og det vil være et av hovedfokusene våre framover. Det er viktig, både for oss og ungdommene, å ha et godt forhold til lokalsamfunnet, sier Moe. 

– Hvilken informasjon har beboerne fått om for eksempel kvinnesyn etter at de flyttet inn? 

– Alle mottak kjører kontinuerlig informasjon, og det handler om lover og regler, hvordan det er å bo i Norge, lokalsamfunn osv. Men så må det tas hensyn til at dette er et relativt nytt mottak, som åpnet 1. oktober, så vi rekker ikke alt i løpet av kort tid, sier mottakslederen.