GÅR AV: TV 2 Danmarks nyhetsdirektør Michael Dyrby fratrer sin stilling etter affære. FOTO: TV 2 DANMARK / TV 2 DANMARK
GÅR AV: TV 2 Danmarks nyhetsdirektør Michael Dyrby fratrer sin stilling etter affære. FOTO: TV 2 DANMARK / TV 2 DANMARK

Danske medier: 

Dansk TV 2-sjef felt av pikante nakenbilder

Nakenbilder av den utro TV 2-direktøren florerer allerede på nett, ifølge danske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsdirektør i danske TV 2, Michael Dyrby trakk seg tirsdag etter det som bare blir kalt «en affære».

Den dramatiske avgangen, og ikke minst åpenheten om hvorfor han trakk seg fra stillingen, skapte sjokkbølger i Danmark. 

Dyrby har jobbet i danske TV 2 siden 1994. Han har vært direktør siden april 2010.

Flere danske medier melder at pikante bilder av Dyrby skal ha kommet på avveie, og at dette var årsaken til at Dyrby trakk seg.

Berlingske Tiende skriver at det er bilder og tekstmeldinger som blir spredt. Ekstra Bladet skriver at de allerede florerer på nett.

Overrasket over åpenheten

Kommunikasjonsekspert Henrik Byager sier til Ekstra Bladet at han er overrasket over Dyrbys åpenhet, men at han forstår hvorfor:

– Det er svært usedvanlig, og jeg holdt på å miste munn og mæle da jeg leste det. Men som saken utvikler seg, kan man forstå at det er en form for materiale som florerer på nettet. Og når man vet det, og man er i hans posisjon, så handler det om å rive av plasteret raskest mulig. 

– Hensynsløse og gale beslutninger

I pressemeldingen skrev Dyrby at det i forbindelse med affæren har blitt utvekslet kompromitterende materiale: 

«Jeg har nylig hatt en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet noen hensynsløse og gale beslutninger, som har satt meg i en sårbar posisjon. Det kan man ikke som nyhetsdirektør. I forbindelse med affæren har det blitt utvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet av privatlivets fred, men kan kan utnyttes».

Trakk seg før sladrepressen kom på banen 

Klubbleder for journalistene i danske TV 2, Lennart Steen mener nyhetsdirektøren ikke hadde noe annet valg enn å trekke seg, og at oppsigelsen trolig kom for å unngå at sladrepressen ville bruke dette «kompromitterende materialet».

– Han hadde en pistol mot pannen. Hvis det florerer smser eller bilder eller hva det er med kompromitterende opplysninger, så er det selvfølgelig et problem. På et tidspunkt er det Se & Hør eller et annet medie som tar opp saken. Vi kan ikke ha det slik at folk tenker at vi har en direktør med et slikt rykte hvis vi selv en gang behandler etiske problemstillinger, sa han til dansk TV 2.

Vil ikke utdype 

Selv ønsker Dyrby ikke å kommentere saken nærmere:

– Selve saken er svært privat og uten konsekvenser og perspektiv for andre enn familien min og jeg. Fokuset mitt vil fremover ligge her – hos de jeg har såret mest. Jeg har defor ikke ytterligere kommentarer enn denne, sier han til danske TV 2.