OMKOM: Den norske milliardæren og investoren Erik Henriksen omkom i en båtulykke på Cayman Islands. FOTO: SVEIN ERIK FURULUND / AFTENPOSTEN / NTB SCANPIX
OMKOM: Den norske milliardæren og investoren Erik Henriksen omkom i en båtulykke på Cayman Islands. FOTO: SVEIN ERIK FURULUND / AFTENPOSTEN / NTB SCANPIX

Norsk milliardær (58) omkom i speedbåtulykke på Cayman Islands

Erik Henriksen (58) ble trolig slengt ut av speedbåten han kjørte sammen med en 41-åring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske investoren og milliardæren Erik Henriksen (58) mistet livet i en båtulykke i karibiske Cayman Islands mandag kveld.

Politiet på Cayman Islands opplyser at nordmannen mistet livet i ulykken da han var ute i båt med en 41-åring. Ulykken etterforskes fortsatt, men politiets teori er at de to har blitt slengt ut av båten, skriver Cayman News Service.

Begge mennene ble funnet i sjøen, og fraktet til sykehus. 41-åringen skal ikke ha blitt skadet.

Ifølge nettavisen Compasscayman kjørte de to Henriksens 34 fot lange speedbåt med tre 350-hesters motorer. Den førerløse båten kjørte videre etter at de to om bord havnet i sjøen. Båten endte sin ferd blant noen mangrovetrær.

Pårørende varslet

Kripos har bistått i varslingen av 58-åringens familie i Norge. De bekrefter overfor TV 2 at de nærmeste pårørende er varslet om dødsfallet.

Erik Henriksen var på Kapitals liste over Norges rikeste personer. De siste årene har han hatt base i Monaco og i England. Han har gjort det stort innen investeringer i oljeservicebransjen og var god for 2,2 milliarder kroner.

Ville gi bort alt til vannforskning

Henriksen beskrives som en idealistisk person og i et intervju med Finansavisen uttalte han at han ville donere alt han eier til forskning på vannteknologi når han var død.

Henriksens venn Andreas Ugland som er bosatt på Cayman, sier i et intervju med Compasscayman at 58-åringen den siste tiden hadde vært flere ganger på Cayman Islands. Han hadde kjøpt seg et hus og hadde planer om å bosette seg her når han ble pensjonist.

(NTB/TV 2)