MOT DEBUT: Andreas Martinsen er sannsynligvis få timer unna sin NHL-debut. Foto: Elin Flaglien/TV 2.
MOT DEBUT: Andreas Martinsen er sannsynligvis få timer unna sin NHL-debut. Foto: Elin Flaglien/TV 2.

NHL-Martinsen: – Så vidt jeg vet skal jeg spille

Andreas Martinsen (25) blir sannsynligvis Norges åttende NHL-spiller i natt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Philadelphia (TV 2): TV 2 møtte en veldig spent Andreas Martinsen før det som sannsynligvis blir nordmannens debut i verdens tøffeste hockeyliga – NHL. 

– Så vidt jeg vet så skal jeg spille. Akkurat nå føles det greit, men jo nærmere det kommer tror jeg at hjertet kommer til å banke litt fortere etterhvert, sier 25-åringen med et smil.

– Du vet at guttedrømmen din kan gå i oppfyllelse om noen timer?

– Ja, den kan det. Det nærmer seg nå, og det er litt uvirkelig, innrømmer Colorado Avalanche-spilleren.

Fikk lykkeønskninger fra Zuccarello

Martinsen fikk beskjed sent søndag kveld om å sette seg på første fly til Denver. Der skulle han samles med resten av troppen til Colorado Avalanche, som nå er klare til kamp borte mot Philadelphia Flyers kl. 01.00 norsk tid natt til onsdag.

De siste dagene har vært en følelsesmessig berg-og-dalbane for 25-åringen.

– Det har vært litt blandede følelser. Jeg har vært veldig spent og veldig glad. Også plutselig blir jeg nervøs. Så det blir spennende, sier han.

Da hjelper det med en melding fra den andre nordmannen i NHL.

– Mats sende meg en melding i går, så det var hyggelig å få en melding av ham. Han vet hva som skal til, og han sa bare at jeg skulle kjøre på og senke skuldrene. Så får jeg prøve å gjøre det, selv om det er lettere sagt enn gjort, forteller Martinsen med et smil.

Mats Zuccarello Aasen mener landsmannen er god nok for verdens beste hockeyliga.

 Ja, helt klart. Han har jo bra størrelse og bra fart, i tillegg er han god på skøyter og kan score mål. Han må være tålmodig, det er sånn det er her borte. Selv om man er god nok blir man prøvd på visse måter, men det virker som han har tatt det bra. Han har vært i AHL noen kamper, og jeg håper og tror at han kan gjøre det bra hvis han får muligheten. Det hadde vært gøy både for han, og norsk hockey, sier Zucca.

Disse rådene gir Zucca til Martinsen

Før Martinsen fikk beskjed om å slutte seg til Avalanche-troppen, har han spilt i farmerlaget San Antonio Rampage siden september. Han ble ikke funnet god nok for førstelaget etter treningsleieren før sesongstart.

Zuccarello vet bedre enn noen hvor krevende starten på en NHL-karriére kan være. Selv ble han sendt ned til farmerlaget etter sin første kamp for New York Rangers, og gjennomgikk en usikker periode der kan hyppig ble sendt opp og ned.

Usikkerheten gjorde at han bestemte seg for å ta en sesong i KHL før han kom tilbake til New York Rangers i 2013.

– Det kan jo hende han blir oppe hele karrieren sin han. Du veit jo aldri, alt kan jo skje. Hvis det derimot skulle skje at at han blir sendt ned igjen gjelder det å være positiv, selv om det ikke er enkelt å føle at du er god nok men ikke får spille. Ta råd av de nærmeste som bryr deg om deg, og vær positiv. Det lønte seg for meg å være litt tålmodig. Han må bare finne den måten han kan takle ting best på, understreker 28-åringen.

– Hva betyr det for norsk hockey å få to spillere, og kanskje flere på sikt i NHL?

– Det betyr jo litt mer blest i media, og at kanskje flere enn to aviser kan skrive om hockey. Kanskje det får litt flere unge til å begynne, og landslaget blir selvfølgelig bedre også, sier han og legger til:

– Ikke noe hadde vært bedre enn at han hadde spilt seg inn på laget direkte nå, så vi hadde vært to her. Det hadde vært perfekt det.

Colorado Avalanche møter Philadelphia Flyers klokka 01.00 norsk tid.