Falske politimenn krevde brekkjern – brøt seg inn i kjelleren

Gjennomsøkte først eldre manns leilighet på jakt etter verdisaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld dukket det opp en noe uvanlig melding på Oslo politidistrikts twitterkonto.

Ifølge politiet har noen utgitt seg for å være politi for å kunne begå lovbrudd.

– To menn legitimerte seg nettopp med et slags politibevis og forlangte å få låne brekkjern og skrutrekker av en beboer, skriver politiet.

– De fikk låne skrutrekker, og gikk ned i kjelleren og brøt seg inn. Vi er på stedet med virkelig politi og søker etter dem, heter det i politimeldingen.

Noe senere utdyper politiet hva som har hendt:

– Det hadde ringt på dørklokken til en eldre mann. Han hadde sluppet personene inn i første etasje og så hadde de legitimert seg med noe som lignet på politibevis gjennom kikkehullet på døren hans, sier Tor Jøkling, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til TV 2.

De to personene fikk låne et skrujern av den eldre mannen, som forteller at han var redd.

Etter først å ha tatt seg inn i leiligheten til mannen, trolig på jakt etter verdigjenstander, gikk de ned i kjelleren.

– En annen beboer hørte deretter bankelyder, og ringte politiet for å fortelle at det hørtes ut som noen forsøkte å sparke seg gjennom en dør, sier Jøkling.

Politiet kom raskt til stedet og fant en bod de to skal ha forsøkt å bryte seg inn i.

– Det er veldig alvorlig når noe sånt skjer. Om personer gir seg ut for å være fra politiet eller kommunen eller annet og man fatter mistanke, er vårt råd å enten ikke åpne eller ringe til den respektive etaten for å dobbelsjekke at det faktisk er et reeelt besøk, råder Jøkling.

Jøkling forteller at politiet fra tid til annen får meldinger om at personer har gitt seg ut for å være politifolk, og det har vært tilfeller der både blålys og stoppskilt har blitt benyttet for å lure ofrene.