KASTET UT AV FACEBOOK: Hege Storhaug ble kastet ut av Facebook etter klager fra muslimsk ungdomsorganisasjon. FOTO: TV 2 / TV 2
KASTET UT AV FACEBOOK: Hege Storhaug ble kastet ut av Facebook etter klager fra muslimsk ungdomsorganisasjon. FOTO: TV 2 / TV 2

Islamkritiker Hege Storhaug kastet ut av Facebook

Hege Storhaug i organisasjonen Human Rights Service ble mandag kastet ut av Facebook etter å ha blitt rapportert for upassende innhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Etter å ha vært nede i mer enn to timer, er Hege Storhaugs private facebookside igjen aktiv.

– Er jeg lovlig igjen? Så hyggelig, sier Storhaug da TV 2 forteller henne at kontoen hennes er aktivert igjen.

Hun sier at hun oppdaget at profilen hennes var deaktivert av Facebook da hun skulle gå inn på profilen sin tirsdag ettermiddag.

Bidro til utkasting

Hossam Belkilani i organisasjonen Norges Unge Muslimer skrev på sin Facebook-side at det er de som har sørget for at Storhaug er kastet ut ved å rapportere henne inn for upassende innhold.

Tilbakemeldingen på rapporteringen fra Facebook lyder som følger:

«Takk for at du gjør oss oppmerksom på profilen du rapporterte for å være full av upassende innhold. Vi fjernet profilen fordi den strider mot Facebooks standarder. Vi har informert Hege Storhaug om at profilen er blitt fjernet, men ikke at du rapporterte den,» skriver Facebook.

– Ikke vi som står bak

Mandag kveld avviser lederen for organisasjonen, Zakaria Saaliti,  at den står bak innrapporteringene av Storhaug:

«Organisasjonen Norges Unge Muslimer har ikke noe med dette å gjøre. Vi står ikke til ansvar for hva enkeltpersoner skriver eller gjør på Facebook. Vi er opptatt av å ha en åpen og fri debatt. Selv om vi kan være uenig med Hege Storhaug, så mener vi at den type aksjoner som hun er blitt utsatt for knebler debatten. Den type aksjoner er IKKE en del av Norges Unge Muslimers policy!

Vil også presisere at meldingen var lagt ut på Hossam Belkilanis private Facebook-side og ikke på siden Norges Unge Muslimer», skriver Saaliti i en epost til TV 2.

Norges Unge Muslimer skapte overskrifter i oktober da det ble kjent at organisasjonen hadde invitert en omstridt islamistpredikant til Oslo. Kamal El-Mekki, som støtter avkutting av hender og dødsstraff, ble etter oppmerksomheten trukket fra arrangementet.

Islamkritiker

Hege Storhaug har vært informasjonsleder i organisasjonen Human Rights Service fra 2002. Hun har skrevet flere bøker om islam, blant annet «Islam. Den 11. landeplage» og «Tilslørt. Avslørt. Et oppgjør med norsk naivisme»

Hva som førte til at Storhaug ble tatt inn i Facebook-varmen igjen er ukjent.

– Hvis det er Facebook som har gjort kontoen tilgjengelig igjen, er det hyggelig at de bruker fornuften. Så får vi se om vi skal ta debatten om hvordan dette kan skje. For det kan jo tydeligvis ramme hvem som helst, sier Storhaug.

(TV 2/ NTB)