ÆRESMEDLEM: Daniel Fleetwood ble utnevnt til æresmedlem i «The Star Garrison of the 501st Legion» like før sin død. FOTO: PRIVAT
ÆRESMEDLEM: Daniel Fleetwood ble utnevnt til æresmedlem i «The Star Garrison of the 501st Legion» like før sin død. FOTO: PRIVAT

Kreftsyke Daniel (32) fikk oppfylt sitt siste Star Wars-ønske – i dag døde han

Disney-ansatte lot seg overtale til å oppfylle hans siste ønske etter at Mark Hamill støttet nettkampanjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Daniel Fleetwood (32) fra Texas fikk i juli beskjed fra legene om at han neppe hadde mer enn to måneder igjen å leve på grunn av sin sjeldne og aggressive kreftsykdom.

Men som en hardbarket og svoren Star Wars-fan satte 32-åringen seg som mål å få se den siste Star Wars-filmen før han døde.

Star Wars: The Force Awakens har premiere i USA 16. desember og i oktober stod det klart at Daniel ikke ville klare å overleve så lenge.

Daniel hadde bevist sitt voldsomme engasjement for Star Wars-filmene ved en rekke anledninger tidligere i livet.

Før premieren på den siste av de tre første filmene satt han i kø utenfor den lokale kinoen i fire dager og ble intervjuet av lokalavisen.

Startet kampanje på nett

Men som tiden gikk innså Daniel at kroppen ikke ville holde helt til premieren i midten av desember av den nye filmen, «The Force Awakens».

Han og kona Ashley håpet derfor på at de kunne klare å påvirke produsenten Disney til å gjøre et unntak og vise ham filmen før han gikk bort.

Derfor startet de aksjonen #forcefordaniel og begynte å henvende seg til produksjonsmiljøet rundt filmen, skuespillerne samt produsenten Disney.

Mark Hamill støttet ønsket

Da kampanjen tok av i sosiale medier blandet selveste Mark Hamill, skuespilleren som spiller Luke Skywalker i både de gamle og den nye filmen, seg inn og uttrykte sin støtte til å oppfylle Daniels siste ønske.

Så, sist torsdag, ringte det på døren i parets hjem og der stod sannelig noen Disney-ansatte og med seg hadde de filmen.

I dag tirsdag meddelte Ashley Flettwood på sin Facebook-side at Daniel var død.

– Han er nå ett med Gud og Kraften. Han sovnet stille inn, skriver hun.