TIL FRANKRIKE: Tirsdag ble det offisielt at Bob Bradley blir trener for Le Havre.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
TIL FRANKRIKE: Tirsdag ble det offisielt at Bob Bradley blir trener for Le Havre. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Bradley presentert som Le Havre-trener

Den tidligere Stabæk-treneren vil føre Le Havre tilbake til toppen av fransk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag ble Bob Bradley kåret til årets trener i Tippeligaen. To dager senere signerte han en toårskontrakt med den franske klubben Le Havre.

– Å bli trener for « Le HAC», Frankrikes eldste klubb, blir en ny utfordring i karrieren min. Jeg har alltid likt denne typen utfordringer, som i Egypt og Norge. Klubbens ledere har vist at de har store ambisjoner og vil, som meg, bygge et lag for fremtiden. Jeg tror vi har en mulighet til å skape både gode prestasjoner og opplevelser. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe klubben tilbake til toppen av fransk fotball og håper vi kan bygge et godt fundament for et ambisiøst og spennende prosjekt, sier han til klubbens hjemmeside.

Bradley har signert en toårskontrakt med Le Havre og får med seg franskmannen Oswald Tanchot som sin assistent.

– Bob har vist sine evner som trener i USA, Egypt og Norge. Det er ingen tvil om at han er en trener med stor internasjonal erfaring og vi er sikker på at hans trenererfaring vil tilføre Le Havre mye, sier klubbpresident Vincent Volpe. 

Klubben ble grunnlagt i 1872 av en gjeng briter. Laget spilte en blanding av fotball og rugby. Derfor har det vært en lang og fortsatt pågående diskusjon om hva som er Frankrikes eldste fotballklubb av Le Havre og Strasbourg.

Le Havre skilte først ut fotballavdelingen sin i 1897, da hadde allerede Strasbourg eksistert i sju år. Men Strasbourg lå den gangen i Tyskland. Derfor hevder innbyggerne i Le Havre fortsatt at de har det eldste franske fotballaget.

Klubbens største meritt er cupmesterskapet fra 1959, utover det så er «HAC» mest kjent for å være en talentfabrikk.

Franske landslagsspillere som Paul Pogba, Vikash Dhorasoo, Lassana Diarra, Jean-Alain Boumsong, Ibrahim Ba og Benjamin Mendy har alle en fortid i Le Havre.