The Julekalender tilbake på TV 2

Noen Facebook-brukere mener det er bærre lækkert, mens andre er litt mer bob bob.

TV 2-serien The Julekalender ble vist første gang vinteren 1994 og ble en kjempesuksess. Uttrykk som «Det e' bærre lækkert» og «bob bob» ble adoptert inn i vokabularene, og CD-en med musikken – med blant annet landeplagen «Støveldance» – gikk til topps på VG-lista.

Fra 1. til 24. desember skal TV 2 Zebra sende serien på nytt.

– «Galemattias» på den tiden

Gutta bak serien – Tore Johansen, Erling Mylius og Ivar Gafseth; kollektivt kjent som Travellin' Strawberries – fortalte i 2012 om perioden serien gikk på TV:

– Det var «galemattias» på den tiden! På en kveld kunne jeg få 260 meldinger på telefonsvareren min med idioter som sa «Ooooolaaaaaf», sa Tore Johansen til TV 2.

Gleder seg

I sosiale medier har flere startet å glede seg. «Morsom underholdning for hele familien. Dette er en julekalender jeg husker fra jeg var liten. Denne gir meg julestemning like emoticon Til dere som klager: ingen tvinger dere til å se på.», skriver en bruker.

«The Julekalender er det beste som er på tv når det nærmer seg jul», skriver en annen, mens en tredje jubler over at VHS-kassetten kan hvile: «Fantastisk. Då trenge eg ikje å ta fram vhs vidoen hahaha».

Dette er ikke første gang The Julekalender har blitt sendt i reprise. På TV 2s hovedkanal ble den sendt i 1996, 2003, 2008, mens TV 2 Zebra sendte den i 2012, 2013 og 2014. En Facebook-bruker føler seg litt mett av reprisene og skriver: «Herregud. Nå igjen. Dere har jo sendt denne hver eneste desember siden 2012. Send en annen en i år.»

  • The Julekalender sendes hver dag fra 1. desember klokken 18:40 med reprise dagen etter klokken 18:25. Mandag-fredag sendes dagens episode også i reprise klokken 00:00. I helgene er det også reprise sent kveld, men da varierer sendetidspunkt litt.