GÅR AV: TV 2 Danmarks nyhetsdirektør Michael Dyrby fratrer sin stilling etter affære. FOTO: MIKLOS SZABO/ TV 2 DANMARK
GÅR AV: TV 2 Danmarks nyhetsdirektør Michael Dyrby fratrer sin stilling etter affære. FOTO: MIKLOS SZABO/ TV 2 DANMARK

Dansk TV 2-direktør trekker seg etter affære:
– Han hadde en pistol mot pannen

Nyhetsdirektøren forklarer hvorfor han slutter: «Det har blitt utvekslet kompromitterende materiale».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De ansatte i danske TV 2 er svært overrasket over nyhetsdirektør Michal Dyrbys plutselige oppsigelse.

– Jeg tror folk er sjokkerte. Man kunne forstå det hvis det var dårlige seertall eller at budsjettene ikke han sammen. Men at det er en affære...At det er en mann som har gått for langt. Han forlater stillingen på et tidspunkt han egentlig ikke burde forlate den, sier Lennart Steen, klubbleder for journalistene i danske TV 2 til egen kanal.

Fryktet «kompromitterende materiale»

Nyhetsredaktøren sendte ut følgende pressemelding om hvorfor han har valgt å forlate toppstillingen.

– Jeg har nylig hatt en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet noen hensynsløse og gale beslutninger, som har satt meg i en sårbar posisjon. Det kan man ikke som nyhetsdirektør. I forbindelse med affæren har det blitt utvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet av privatlivets fred, men kan kan utnyttes, skriver Dyrby i pressmeldingen.

– Han hadde pistol mot pannen

Klubblederen mener nyhetsdirektøren ikke hadde noe valg, og at oppsigelsen trolig kommer for å unngå at sladrepressen ville bruke dette «kompromitterende materialet».

– Han hadde en pistol mot pannen. Hvis det florerer smser eller bilder eller hva det er med kompromitterende opplysninger, så er det selvfølgelig et problem. På et tidspunkt er det Se & Hør eller et annet medie som tar opp saken. Vi kan ikke ha det slik at folk tenker at vi har en direktør med et slikt rykte hvis vi selv en gang behandler etiske problemstillinger, sier klubbleder Steen til dansk TV 2.

I pressemeldingen understreker den avtroppende nyhetsdirektøren at han ikke har blitt utsatt for press, men at hensynet til bedriften og sin egen familie ligger bak.

– Jeg har ikke blitt utsatt for press, men materialets eksistens er nok. Det er nødvendig at en nyhetsdirektør både internt og eksternt blir respektert og oppfattet som en leder som treffer veloverveide og riktige beslutninger. Derfor er mitt valg at jeg ikke lengre skal være nyhetsdirektør i TV 2.