– De to andre ligger hakket foran både teknisk, taktisk og fysisk

Landslagets keepertrener forklarer årsaken til at Katrine Lunde ikke blir med til VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thorir Hergeirsson og resten av landslagsledelsen overrasket mange da de tirsdag presenterte en VM-tropp uten keeperlegende Katrine Lunde.

– Jeg er sjokkert. Jeg forstår det ikke. Jeg tror det er mange i håndballverden som klapper i hendene over at vi kommer til VM uten henne, uttalte TV 2-ekspert Bent Svele da valget ble kjent.

Overfor TV 2 forklarte Hergeirsson at summen av mange faktorer vippet avgjørelsen i favør av Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg. Det samme sier keepertrener Mats Olsson.

– Ikke på sitt beste

Katrine Lunde ble mor i mars, men gjorde comeback på håndballbanen kun to måneder etter. Likevel har hun, ifølge landslagsledelsen, ikke rukket å komme tilbake til maksnivået sitt.

– Det var et utrolig tøft valg å ta, men vi tror på duoen vi har valgt. Totalt sett kan man si at Katrine ikke ennå har kommet tilbake til sitt beste nivå, sier Olsson til TV 2.

– På hvilke områder ser dere forskjeller mellom Lunde og de to dere har valgt?

– Vår vurdering, som er basert på det vi har sett denne høsten, er at hun ligger hakket bak Grimsbø og Solberg både teknisk, taktisk og fysisk. Forskjellene er på ingen som helst måte store, og det er ikke slik at hun ikke lenger er en kvalitetskeeper, men vi ser det slik at hun har litt igjen å gå på før hun er tilbake til toppnivået.

Dermed falt valget på Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg. I tillegg til det overraskende keepervalget har landslagsledelsen også tatt ut tre mesterskapsdebutanter: Marta Tomac, Vilde Mortensen Ingstad og Stine Skogrand.

Hele troppen:

Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg, Camilla Herrem, Sanna Solberg, Stine Oftedal, Marta Tomac, Mari Molid, Betina Rigelhuth, Veronica Kristiansen, Nora Mørk, Linn Sulland, Amanda Kurtovic, Stine Skogrand, Heidi Løke, Pernille Wibe, Vilde Mortensen Ingstad

Norges kamper i Gruppe D (Frederikshavn):

5. desember kl. 20:30 Norge - Russland
7. desember kl. 20:30 Puerto Rico - Norges
8. desember kl. 20:30 Norge - Kazakhstan
10. desember kl. 20:30 Romania-Norge
11. desember kl. 20:30 Norge - Spania