I SVERIGE: Asylsøkere ankommer Stockholm sentralstasjon.   FOTO: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
I SVERIGE: Asylsøkere ankommer Stockholm sentralstasjon. FOTO: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

Tybring-Gjedde varsler enda strengere asylforslag:
– Jeg tror det skal langt sterkere lut til

Frps Christian Tybring-Gjedde tror ikke tiltakene partiets stortingsgruppe er enig med Høyre om, er nok til å bremse asylstrømmen – og han varsler strengere forslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De parlamentariske lederne i regjeringspartiene Høyre og Frp ble mandag enige om 15 forslag til innstramming i asylpolitikken, forslag de vil forsøke å sikre stortingsflertall for.

Tybring-Gjedde tror imidlertid ikke disse tiltakene er tilstrekkelige, melder NRK.

– Det vil være positivt for statsfinansene, for det vil være litt mindre økonomisk belastende på grunn av de endrede ytelsene. Men når det gjelder migrasjonsflommen fra Europa til Norge, tror jeg ikke dette er tilstrekkelig. Jeg tror det skal langt sterkere lut til. Jeg tror man må ha koordinert europeisk innsats, og jeg synes vi kanskje kunne gått litt lenger i tiltakene vi foreslår, sier Christian Tybring-Gjedde.

Får støtte fra Senterpartiet

Samtidig er det klart at regjeringspartiene sammen med Senterpartiet alene kan danne flertall for gårsdagens varslede asylinnstrammingstiltak.

Det sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum.

Høyre, Frp og Senterpartiet har til sammen 87 representanter på Stortinget, noe som er mer enn nok til å få flertall.

– Et bredt forlik er ingen forutsetning. Vi vil forholde oss til innholdet i forslagene, ikke avsender, sier Vedum til Klassekampen.

Selv om Frp har en egen asylavtale med KrF og Venstre fra april i år, har partiet gjort det klart at dersom de ikke får støtte til sine forslag hos dem, vil partiet søke flertall andre steder. Sp-lederen sa mandag til NTB at etter uker med handlingslammelse, er det på tide med handling.

– Vi håper regjeringen nå er villig til å handle, sa Vedum.