FERDIG I TELENOR: Jon Fredrik Baksaas vil få en pensjon på minst 3 millioner kroner i året. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FERDIG I TELENOR: Jon Fredrik Baksaas vil få en pensjon på minst 3 millioner kroner i året. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Baksaas får 250.000 i måneden i pensjon fra Telenor

Etter at tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sluttet som rådgiver for Telenor-styret, er han nå som pensjonist å regne, og får 250.000 kroner hver måned fra selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Baksaas sluttet i Telenor mandag, og har nå verken ansettelsesforhold eller noen annen form for engasjement i telekonsernet. Dagens Næringsliv får opplyst fra Telenor at Baksaas nå er å regne som pensjonist.

Ifølge avisen kan Baksaas fram til han blir 70 år heve en pensjon på minst 3 millioner kroner i året – eller i overkant av 250.000 kroner i måneden brutto.

Etter fylte 70 år reduseres Baksaas' pensjon til 58 prosent av pensjonsgrunnlaget.

Mandag ble det kjent at Baksaas slutter som rådgiver for Telenor-styret og frasier seg bonus for 2015. Dermed er den tidligere konsernsjefen helt ute av Telenor etter 26 år i selskapet. Korrupsjonsetterforskningen mot Vimpelcom er den direkte foranledningen til at Baksaas sluttet som rådgiver. (©NTB)