Her er Randi Gustads VM-tropp

Klokken 11.30 presenterer Thorir Hergeirsson sin VM-tropp. Her er Randi Gustads 16 utvalgte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når Thorir Hergeirsson senere i dag presenterer troppen sin til VM i Danmark, så er det et av de mest spennende uttakene som har vært på lenge.

Først og fremst er det kampen om målvaktsplassene det knyttes spenning til.

– Denne duellen er ikke så viktig for Norge som landslag, men vil innebærer en personlig, gedigen nedtur for enten Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø eller Silje Solberg. Jeg tror Norge uansett kommer til å ha VMs beste målvaktsduo. Jeg tror også at dette er det tøffeste uttaket Thorir Hergeirsson har måttet gjennomføre i sin tid som landslagssjef, sier TV 2s håndballekspert Randi Gustad.

Hun er ganske klar på at Hergeirsson bør gå for to og ikke tre målvakter i troppen.

– Jeg mener han bare bør ta med to og ikke helgardere med tre. Det er vanskelig å gi tre nok tillit og ro, samt at så lenge mesterskapet går i Europa er det uproblematisk å hente inn den tredje ved eventuell skade. Ingen har spilt seg ut av laget, men dessverre for Grimsbø tror jeg det går utover henne denne gangen. Hun deler på spilletiden med Kiss i Györ. Solberg og Lunde er opplagte førstevalg i sine klubber.  

– Både Grimsbø og Lunde har vunnet alt som er å vinne med flagget på brystet, mens Solberg ble kåret til EMs beste i fjor. De representerer tre generasjoner på håndballspråket med fem års mellomrom i alder. Jeg tror den eldste og den yngste blir tatt ut i morgen. Den rutinerte gullgarantisten som elsker de store anledninger, nemlig Lunde og den eksplosive fremtidsmålvakten Solberg. Hun er den målvakten som sist stod bak dette forsvaret. Hun kjenner 90/91-generasjonen ut og inn hva gjelder bevegelser og kontringsballer. Denne gjengen var helt avgjørende i fjor med Nora Mørk som spydspiss. Uansett vil Norge få verdens beste hjemmeværende reservemålvakt, mener Gustad.

Men det er også andre posisjoner som det er kamp om.

Gustad tror Norges trenerteam finner plass til Ida Alstad og Mari Molid, som begge er tilbake etter skader.

Dermed blir det duellene mellom Stine Skogrand og Maja Jakobsen på høyresiden og Anniken Obaidli og Emilie Hegh Arntzens kamp om en bakspillerplass som gjenstår.

– Det står mellom Maja Jakobsen, som var viktig i enkeltkamper i EM i fjor, og Stine Skogrand fra Tertnes. Begge er høyrebacker som brukes hovedsakelig som kanter i landslaget. Skogrand er nok den beste toveisspilleren og var foretrukket i EM-kvaltroppen, men Jakobsen har vært sterk for sin danske klubb Odense. Hun var også overbevisende i sin siste rekruttlandslagskamp. Jeg tror muligens Skogrand foretrekkes denne gangen på grunn av sin offensive allsidighet og sine forsvarsegenskaper, sier håndballeksperten.

Hun tror også Hergeirsson fortsetter tradisjonen sin med å ta med en nykommer.

– Den andre duellen utspiller seg på venstre bakspillerposisjon. Byåsens Emilie Hegh Arntzen var med på EM-gullet i fjor, men ble brukt svært lite. Unge Anniken Obaidli har storspilt for nyopprykkede Molde og ble tatt ut i EM-kvaltroppen. Hun har også lang fartstid fra juniorlandslag. De er to ulike spillertyper. Hegh Arntzen med et tungt og godt skudd fra venstreback, mens Obaidli med et råere gjennombrudd. Her kommer Thorir til å konkludere med hva troppen totalt sett har mest bruk for. Dette er uansett to lovende ungjenter som vil få flere sjanser senere, men jeg tror han bytter rookie i år og tar med Obaidli, sier den tidligere landslagsstreken.

Gustads VM-tropp:
Målvakter:
Katrine Lunde
Silje Solberg

Venstrekanter:
Camilla Herrem
Sanna Solberg

Flerposisjonsspillere høyre:
Nora Mørk
Linn Sulland
Amanda Kurtovic
Stine Skogrand

Bakspillere:
Stine Oftedal
Ida Alstad
Mari Molid
Bettina Rigelhuth
Veronica Kristiansen
Anniken Obajdli

Linjespillere:
Heidi Løke
Pernille Wibe

Ekstrauttak til Møbelringen:
Kari Aalvik Grimsbø
Vilde Mortensen Ingstad
Maja Jakobsen
Emilie Hegh Arntzen
Malin Aune