Skoledrapene i Sverige:

Fredsdue nekter å forlate graven til helten Lavin (20)

Hjelpelærer Lavin Eskandar (20) ble hyllet som en helt etter skoledrapene i Trollhättan. I begravelsen ble fire fredsduer sluppet ut. Nå er én på graven hver dag: – Vi kaller den Lavin og snakker med den, sier familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har snart gått to uker siden hjelpelærer Lavin Eskandar (20) ble begravd i Trollhättan etter skoledrapene i byen.

Lavin var det første drapsofferet for Anton Lundin Pettersson (21) som gikk til angrep med sverd inne på Kronan skole den 22. oktober.

Lavin ble hyllet som en helt da han formodentlig skal ha reddet livet til flere skoleelever idet han grep inn og forsøkte å overmanne gjerningsmannen, men ble selv drept av Pettersson.

I angrepet som rystet Sverige ble også den 15 år gamle eleven Ahmed Hassan drept mens en 41 år gammel lærer og en 15 år gammel elev ble alvorlig såret.

Nær 1000 mennesker var tilstede og hedret Lavin for hans mot da han ble begravd i Trollhättan den 28. oktober, ved siden av Ahmed.

Familiens budskap under begravelsen var kjærlighet, ikke gjerningsmannens hat.

Fredsduen forlater ikke graven

For å markere dette ble fire hvite fredsduer sluppet ut under begravelsen, og én av disse har siden vendt tilbake til Lavins grav hver eneste dag ifølge familien, skriver Expressen.

– Den kommer tilbake hver eneste dag. Vi er ikke troende slik, men noe er det. Den lander eksakt på graven. Vi ser det som at det er Lavin, eller at duen vil beskytte Lavin, sier hans bror Leith Eskandar til den svenske avisen.

Han forteller at familien har begynt å mate duen, men at det skjedde først én uke etter begravelsen.

– Min mamma prater med duen som om den er Lavin, sier han.

– Nå er sorgen virkelig begynt

Etter drapet på Lavin har han tatovert ansiktet til sin bror på armen og hjulpet Lavins beste venn med å ferdiggjøre en musikkvideo. Han forteller også at støtten familien har mottatt etter drapet på Lavin har hjulpet de til å bearbeide sorgen.

– Det er nå savnet virkelig kommer. Først var det et sjokk, men nå har sorgen virkelig begynt. Lavin var en helt, men vi får han ikke tilbake, sier Leith Eskandar.

Han ser ikke på seg selv som troende, men mener han finner trøst i den hvite fredsduen som besøker brorens gravplass hver eneste dag.

– Vi har snakket med folk som eier duer. De sier at det ikke skal være mulig at ikke duer flyr hjem. Forleden dag landet den akkurat da vi kom dit med bil. Det kjennes bra at den er der, det kjennes som om Lavin er nær oss da, sier Eskandar.