Her fisker Ungarn-sjefen etter Norge-info i TV 2-intervju

Bernd Storck var vel så interessert i å stille spørsmål, som å svare på dem. Det satte TV 2s reporter i en kinkig knipe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BUDAPEST (TV 2): Ungarns landslagssjef Bernd Storck var vel så opptatt av hva TV 2 kunne fortelle ham om det norske laget, som hva han kunne fortelle oss om det ungarske da vi besøkte ham i Budapest.

Et 15 minutter langt møte ble snudd på hodet, og Storck stilte spørsmål om alt fra formasjon og spillestil til enkeltspillere.

Det satte TV 2-reporteren i en kinkig knipe – skulle han hjelpe motstandernes trivelige sjef, eller tenke alt for Norge? Se reportasje i videovinduet øverst.

Tror på en fordel

Men den ungarske landslagssjefen hevder å være godt forberedt og kommer med følgende beskjed:

– Vær redd, vi er på vei!

Den ungarske serierunden helgen som gikk ble utsatt, slik at Storck kunne samle spillerne som spiller i hjemlig liga en uke tidligere og ti dager i forkant av mesterskapet.

– Vi har forberedt oss godt, og jeg håper at dette skal gi oss en større fordel, sier Storck til TV 2.

– Vi scorer ikke mange mål

Og selv om han stilte TV 2 mange spørsmål har han dannet seg noen tanker om hvordan Norge spiller. Det er kanskje ikke helt ulikt hvordan han ser på eget lag.

– Norge har en veldig god lagånd. De spiller godt sammen, veldig kompakt defensivt, men er gode offensivt. De har et veldig fysisk sterkt lag, og er et ungt lag, sier Storck.

– Vi har kanskje mer erfaring, og en del gode spillere som har spilt i utlandet tidligere. Vi har også en god lagånd, og spiller bra i forsvar. Vi scorer ikke mange mål, men vi vet hvor målet er. Forhåpentlig finner vi det i Oslo.

Storck tok over etter nåværende Hertha Berlin-sjef Pal Dardai da Dardai takket nei til et videre engasjement som landslagssjef, etter at han midlertidig hadde hatt ansvaret.

Dardai gjorde stor suksess som landslagssjef med fire seirer, to uavgjort og et tap på sju kamper.

Frykter sparken

Storck har bare ledet Ungarn i fire kamper, med statistikken 1-2-1 og 6-6 i målforskjell. Han frykter at han kan få sparken som landslagssjef dersom resultatene ikke går hans vei i kvaliken mot Norge.

– Det vil være synd om jeg får sparken dersom vi ikke kommer til EM. Vi har satt i gang en del ting som vil bli bra i fremtiden, og det vil jeg jobbe videre med. Vi må gjøre klubbene mer profesjonelle. Ungarsk fotball mer profesjonelle, sier tyskeren.

– Vi lever med et konstant press etter Ungarns storhetstid. Det er vanskelig når forventningene er så høye. Det er 60 år siden Ungarn virkelig var gode.