DRAPSTILTALT: To brødre ble pågrepet etter at en død mann ble funnet på Holmlia i februar. FOTO: IDA FALCH OLSEN / TV 2
DRAPSTILTALT: To brødre ble pågrepet etter at en død mann ble funnet på Holmlia i februar. FOTO: IDA FALCH OLSEN / TV 2

To brødre tiltalt for å ha drept 22-åring med pizzaskjærer og kniv

Familien til mannen (22) som ble drept av et brødrepar på Holmlia har fortsatt mange ubesvarte spørsmål før rettsaken starter i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag starter saken mot to norske brødre i 20-årene som er tiltalt for drap på en 22 år gammel mann på Holmlia i februar i år.

Brødrene, som er 23 og 21 år gamle, skal ifølge tiltalen ha skåret over strupen på 22-åringen med en pizzaskjærer og/eller en kniv, etter at begge to hadde slått mannen. Han døde av skadene han ble påført.

22-åringen ble deretter fraktet fra leiligheten til en grøft i nærheten av Rosenholm stasjon på Holmlia i Oslo. Det var en av brødrene som varslet politiet morgenen etter at drapet skjedde. Da politiet kom til stedet, fant de 22-åringen.

Erkjenner straffskyld

De to har sittet i varetekt siden de ble pågrepet, samme dag som drapet.

21-åringens forsvarer, Bendik T. Eckbo, opplyser til TV 2 at hans klient erkjenner straffskyld.

– Han er lei seg for det som skjedde, og ser frem til å bli ferdig med saken, sier Eckbo til TV 2.

Også 23-åringen erkjenner straffskyld, ifølge hans forsvarer, Ole Petter Drevland.

– Han angrer voldsomt og ser frem stil å ta sin straff og at saken kommer opp, sier Drevland til Dagbladet.

– En stor påkjenning

Odd Ivar Grøn er bistandsadvokat for familien til 22-åringen. Han forteller til TV 2 at de har hatt det veldig tøft etter drapet. 

– Det har vært en stor påkjenning for dem, ikke minst fordi drapet skjedde, og han ble funnet, i nærområdet der de bor, sier Grøn til TV 2.

– Selv om handlingene er erkjent og to personer er tiltalt, så sitter de med en del spørsmål om foranledningen og motivet for handlingen. De håper å få svar på disse i løpet av hovedforhandlingene, sier Grøn. 

Tirsdag får de to brødrene anledning til å forklare seg i saken. I tillegg skal avdødes far etter planen forklare seg, på vegne av familien.

Statsadvokat Kristin Røhne ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2 før den har vært oppe i retten. Det er satt av fire dager til saken i Oslo tingrett.