Trykket «mål» i stedet for «to minutter»

Tastefeil i sekretariatet ga Byåsen seieren mot Vipers Kristiansand. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stillingen var 16-16 i søndagens oppgjør mellom Vipers Kristiansand og Byåsen da resultattavlen plutselig ga trønderne et ekstra mål – uten at de hadde scoret.

Se spøkelsesmålet i videovinduet øverst!

Like etter scoret Byåsen, og resultatet ble oppdatert til 16-18.

Kampen endte til slutt 24-25 og feilen ble dermed avgjørende for at Byåsen stakk av med seieren.

Legger seg flat 

– Det ble seier, inntil videre. Jeg vet egentlig ikke hva som har skjedd. Det de protesterer på har jeg rett og slett ikke fått med meg, sa Byåsen-trener Claus Mogensen til adressa.no etter kampen.

Feilen oppstod da den ansvarlige i sekretariatet trykket «mål» i stedet for «to minutter». Han vil i kveld oppsøke lagets trening for å legge seg flat og beklage den avgjørende brøleren.

Saken avsluttes imidlertid ikke med en beklagelse. Vipers kommer i løpet av dagen til å sende inn protest, og etablert praksis i lignende saker tilsier omkamp. I november i fjor ble det nemlig omkamp etter at Stabæk fikk et ekstra mål godkjent i en kamp mot Nordstrand.

«I etterkant av innlevert protest er det innhentet opplysninger fra alle de involverte parter og en samlet dokumentasjon ble oversendt Domskomitéen i Norges Håndballforbund. Domskomitéen har basert på sin behandling av saken, gitt Nordstrand medhold i sin protest med det følge at kampens resultat underkjennes og ny kamp omberammes», skrev forbundet den gang.