PÅGREPET: Bildet fra ranet i 1993 viser en bankraner med en AK4 automatgevær. Samme våpen som drepte Emil Rittbo (6). FOTO: EXPRESSEN
PÅGREPET: Bildet fra ranet i 1993 viser en bankraner med en AK4 automatgevær. Samme våpen som drepte Emil Rittbo (6). FOTO: EXPRESSEN

Mann tatt for drapet på Emil (6) for 22 år siden

Emil Rittbo ble drept da hans far tok opp jakten på to ranere etter et ransforsøk i 1993.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 9. desember 1993 ble seks år gamle Emil Rittbo drept da hans far tok opp jakten på to bankranere i Hörby i Sverige. Nå, 22 år senere, er en 57 år gammel mann pågrepet for drapet, melder Expressen.

9. desember 1993 satt Emil i farens bil da to ranere stakk av fra et ransforsøk mot Föreningsbanken i Hörby. På vei fra stedet krasjet ranerne inn i bilen til Emils pappa som tok opp jakten for å stoppe dem.

Fluktbilen stoppet og en av ranerne steg ut av bilen og avfyrte to skudd med et AK4 automatgevær. Den første kulen traff bilen.

Den andre traff seks år gamle Emil som satt i baksetet.

– Han er mistenkt og skal avhøres, bekrefter kriminalkommissarie Börje Sjöholm, som er sjef for Skånepolisens Kall Fall-gruppe.

Kall Fall-gruppen er en såkalt Cold Case-gruppe som jobber med å løse uløste drapssaker i Sverige.

57-åringen som nå er pågrepet bodde i Skåne-området i tiden før og etter ranet, men flyttet senere til Stockholms-området.

Ifølge Expressen drev mannen et eiendomsselskap som slet med økonomiske problemer i tiden rundt ranet.