INGEN ARV!: En østerriksk kvinne skal ha gjort det hun kunne for at familien ikke skulle arve henne. Før hun døde, forsøkte hun å destruere hele formuen sin. Foto: Colourbox
INGEN ARV!: En østerriksk kvinne skal ha gjort det hun kunne for at familien ikke skulle arve henne. Før hun døde, forsøkte hun å destruere hele formuen sin. Foto: Colourbox

Rasende kvinne (85) klippet opp 8,8 millioner for å hevne seg på arvingene

Hevnaksjonen gikk imidlertid ikke helt etter planen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Østerrikske Kurier skriver at en 85 år gammel østerriksk kvinne skal ha klippet istykker 950.000 euro i kontanter før hun døde på et eksklusivt sykehjem i Østerrike.

Dette tilsvarer 8,8 millioner norske kroner.

Politiet opplyser overfor avisa at de tror at motivet var hevn, og at pensjonisten trolig ikke ønsket at arvingene skulle få noe etter hennes død.

Kvinnen skal ha gått bort forrige uke – bare fem dager etter at hun ble flyttet til en seniorbolig som tilhører det eksklusive sykehjemmet.

Pleierne fant pengehaug

The Telegraph skriver at da hun ble funnet av pleierne, fant de en pent dandert haug med ødelagte 500- og 100-eurosedler på sengen hennes.

Det skal også ha blitt funnet flere bankbøker i leiligheten, som alle inneholdt store beløp. 

Dessverre for kvinnen var klippingen forgjeves. Den østerrikske nasjonalbanken sier til Kurier at de vil erstatte de ødelagte sedlene.

Regelen er slik at hvis mer enn 50 prosent av seddelen er i behold, blir den erstattet.

– Hvis arvinger finner pengebiter og opphavet til disse bitene er kjent, så erstatter vi selvsagt hele summer, sier nasjonalbankens Freidrich Hammerschmidt til Kurier.

Og:

– Hvis vi ikke hadde utbetalt pengene, hadde vi straffet feil mennesker.

Det er ikke kjent hvorfor 85-åringen tilsynelatende ønsket å gjøre familien arveløs.