Sogndal-leder: – En veldig trist sak

En av klubbens spillere er anmeldt for voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Stockholm bekreftet søndag kveld til TV 2 at en fotballspiller fra en norsk klubb var anmeldt for voldtekt.

– Vi kan bekrefte å ha mottatt en voldtektsanmeldelse mot en spiller på et norsk fotballag, sa Jonny Jansson, stasjonsbefal ved Norrmalmspolisen i Stockholm.

Politiet opplyser til TV 2 mandag morgen at etterforskningen pågår, og de skal gjennomføre flere avhør og kontroller før de kan uttale seg om saken.

Den anmeldte spilleren er under kontrakt med Sogndal.

– En veldig trist sak

TV 2 har mandag morgen vært i kontakt med Sogndal, som sier at de vil bidra i etterforskningen dersom politiet ønsker det. 

– Fremfor alt er dette en veldig trist sak. Saken er under politietterforskning og klubben vil bistå politiet dersom det trengs. Utover det vil ikke klubben si mer om saken, sier daglig leder Egil Mundal i en uttalelse til TV 2.  

Det er en 23 år gammel kvinne som har anmeldt spilleren.

 – Jeg hadde frivillig sex med den ene spilleren, men var veldig trøtt, så jeg sovnet. Jeg våknet av at en annen man lå oppå meg og hadde samleie, sa 23-åringen til Aftonbladet, som først omtalte saken.

Sogndals A-lag var i Stockholm for en sosial avslutning på sesongen og reisen var i privat regi. De reiste søndag tilbake til Norge. Verken spilleren eller andre er pågrepet i saken.