FERDIG: Tidligere konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas og styret i Telenor er enige om å avslutte konsulentavtalen.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
FERDIG: Tidligere konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas og styret i Telenor er enige om å avslutte konsulentavtalen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Telenor ferdig med Baksaas

Tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og styret i Telenor er enige om å avslutte Baksaas' konsulentavtale med styret med umiddelbar virkning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Baksaas frasier seg også retten til bonus for 2015.

– Den siste utviklingen i den pågående etterforskningen av Vimpelcom har gjort min rolle som strategisk rådgiver for styret i Telenor krevende. Jeg har dedikert min karriere til Telenor og synes denne situasjonen er svært beklagelig, kompleks og trist for selskapet. Det er viktig at Telenor og Telenors styre får handlingsrom til å håndtere situasjonen på best mulig måte. Jeg håper min avgjørelse vil bidra til dette, og ønsker det beste for Telenor og alle selskapets ansatte, sier Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

I august i år gikk Baksaas av som konsernsjef i Telenor etter 13 år. Siden da har han vært strategisk rådgiver for styret.

– Selv om det er Vimpelcom som er under etterforskning, og Telenor har samarbeidet med etterforskende myndigheter som vitne, har det blitt stilt spørsmål om hvilken informasjon Telenor har hatt om påstått korrupsjon i Vimpelcom. Styret i Telenor har igangsatt en ekstern gjennomgang, levert av Deloitte, for å få oversikt over alle fakta i saken. Jeg er fornøyd med at styret og Baksaas i fellesskap er enige om å avslutte Baksaas' konsulentavtale, sier fungerende styreformann Frank Dangeard i Telenor ASA.

Baksaas frasier seg retten til bonus i 2015, men beholder sin avtalefestede aksjetildeling, opplyser Telenor. (©NTB)