Fotballryktene: – Van Gaal vil hente Zlatan

... mens Mourinho vil fjerne «råtne epler» fra Chelsea-troppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United sliter med å skape sjanser, mens Chelsea sliter med det aller, aller meste som foregår på en fotballbane. Storklubber i trøbbel pleier å bety en hektisk januar måned, og allerede nå ser det ut til at toppklubbene posisjonerer seg for å gjøre endringer når overgangsvinduet åpner.

Ifølge Manchester Evening News har Louis van Gaal markert et tydelig ønske om å oppgradere kantspillet. Manchester United-manageren brukte Lingard og Mata på hver sin kant mot West Bromwich, og etter kampen gikk han langt i antyde at det ikke akkurat er drømmeduoen:

– Jeg sa allerede i løpet av mitt første år i klubben at vi trenger fart og kreativitet på kantene. Vi spilte med Jesse Lingard, og han har ikke den raskeste kantspilleren i verden. Det er heller ikke Juan Mata. Vi må løse dette problemet og deretter se på hvordan vi kan komponere et balansert lag med fart på kantene.

Ifølge Manchester-avisen prøvde Manchester United å hente Sadio Mané fra Southampton i sommer. I tillegg snakket van Gaal, som kjent, varmt om både Eden Hazard og NeymarMen ifølge spanske Fichajes skal klubben allerede ha henvendt seg til Cristiano Ronaldo, som imidlertid sa nei. Plan B kan være Newcastles Ayoze Perez, skriver Chronicle.

Mens de klekker ut en plan for å oppgradere spillet på kantene, skriver Fichajes at de nå vil henvende seg til selveste Zlatan Ibrahimovic i håp om å sikre seg superspissen. Et åpenbart problem i den forbindelse er at Zlatan Ibrahimovic er desperat etter å vinne Champions League, noe han hittil aldri har gjort. Og ettersom han ikke kan spille Champions League for to ulike klubber i løpet av én sesong, er det lite sannsynlig at han vil forlate et imponerende PSG-lag i januar. Men United vil altså, ifølge Fichajes, gjøre et forsøk på å friste superstjernen.

José Mourinho, på sin side, er sikker på at han skal klare å snu situasjonen i Chelsea - bare han får gjort en opprenskning i januar. En kilde sier til The Sun at manageren har bedt klubben om tid til å fjerne det han betrakter som «råtne epler» i Chelsea-troppen. The Sun navngir ikke disse råtne eplene, men Wolfsburg-forsvarer Dante ser i alle fall ut til å være lysten på en overgang til Chelsea. 

– Jeg kunne ønske meg å spille for en stor klubb som Chelsea, sier han ifølge Express

Mens José Mourinho pønsker ut en løsning på sine mange problemer, kan han i det minste trøste seg med at han ikke er alene om å slite. Swansea-manager Garry Monk skal, ifølge Express, være i ferd med å miste jobben etter kun én seier på de siste åtte kampene. Real Sociedad-manager David Moyes ligger an til å lide samme skjebne, skriver spanske El Diario Vasco