Kreftsyke Kim (38) ble nektet forsikringspenger: Her får han vite om kompisenes hemmelige kronerulling

Da Kim Stokke (38) fikk kreft, startet en langvarig kamp mot forsikringsselskapet. Denne uken hadde vennene hans en stor overraskelse på lur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marerittet startet sommeren 2014. I forbindelse med bytting av forsikringsselskap, ble Kim og samboeren Lisa fra Hundvåg i Stavanger, overtalt til å tegne en forsikring mot kritisk sykdom. 

Under en ferietur til Hellas tre måneder senere, oppdaget Kim farge i urinen sin. Da han kom hjem til Norge gikk han til lege med en urinprøve. 

– Når de så prøven, så trodde de at det var en blodprøve. Når jeg fortalte at det var urinen min, ble jeg sendt rett til akutten, sa en gråtkvalt Kim, da TV 2 Hjelper Deg fortalte historien hans nylig.

En uke senere fikk Kim beskjed om at han hadde fått blærekreft.

Nektet å utbetale

Frende Forsikring lover at forsikringen Kim hadde tegnet skal gi «økonomisk trygghet i en krevende tid», men i legejournalen fant selskapet at Kim hadde fortalt fastlegen sin at han tidligere den sommeren oppdaget blod i urinen. 

Dermed nektet Frende å utbetale forsikringspengene på 400.000 kroner. 

– Den legen som uttalte seg i saken, og sa at blodet i urinen var tegn på kreft, han er kjøpt og betalt av Frende. Han jobber jo for dem, sier Kim. 

Men, også Finansklagenemda velger å tro på forsikringselskapets lege, som mener det er sannsynlig at Kim hadde symptomer på blærekreft også de tre første månedene han var forsikret.

Frende: – Vanlig å ta forbehold

– I forsikringsbransjen er det vanlig å ta forbehold mot sykdom som viser symptomer i de første tre månedene etter at du har tegnet en forsikring, sier kommunikasjonssjef i Frende Forsikring, Heidi Tofterå Slettemoen, til TV 2. 

– Men, både fastlege og kreftlege uttaler at det er lite sannsynlig at dette var kreftsymptomer. Hvordan kan dere vite bedre enn dem?

– Nå spør du om sensitive opplysninger om en av våre kunder, og vi ønsker selvsagt ikke å gå inn på detaljer rundt det. I alle slike saker vil det være flere sakkyndinge. Vi baserer oss på et helhetsbilde av de medisinske opplysningene som foreligger, blant annet journaler, epikriser, uttalelser fra sakkyndige og kunden selv. Finansklagenemnda har i sin uttalelse støttet Frendes vurdering i saken, sier Tofterå Slettemoen.

Kim Stokke har flere forsikringer i Frende. 

– Det at han byttet selskap har ikke gitt ham lavere utbetaling enn hva han ville fått i sitt tidligere kundeforhold. Kritisk sykdomsdekningen var nytegnet, og derfor omfattet av symtomperioden, sier kommunikasjonssjef i Frende Forsikring, Heidi Tofterå Slettemoen, til TV 2.

Reddet av «kompisforsikring»

Da pengene fra forsikringsselskapet uteble, bestemte kameratene til Kim seg for å hjelpe. I all hemmelighet startet de en kronerulling. Denne uken møtte nemlig tre av kompisene hans opp på døren.

Se det rørende øyeblikket øverst i saken.

– Hva er det dere driver med nå. Er det noen som tuller med meg?, spør Kim.

Han skal straks få vite at 265 venner har hatt kronerulling, og samlet inn 213.293 kroner til Kim. På den store sjekken står det «kompisforsikring».

– Hvorfor det, spør en tydelig rørt Kim, mens han støtter seg på kjæresten Lena.

– Fordi vi elsker dere, kommer svaret kontant fra vennene. 

Etter ett tilbakefall, er Kim nå endelig kreftfri. Med slike venner, kan i alle fall de økonomiske bekymringene hans ligge nå.

– Hadde alle hatt en «kompisforsikring», så ville ting vært mye lettere, sier Kim og smiler.