Norske artister spiller inn låt for flyktningene

Store deler av artist-Norge har gått sammen om et dugnadsprosjekt hvor pengene skal gå til flyktningene i Europa. 

De siste ukene har 25 av Norges største artister samlet seg til dugnad for flyktningene.

Carola, Hanne Krogh, Jan Eggum, Maria Haukaas Mittet og Bjarne Brøndbo er noen av artistene som bidrar på veldedighets-sangen «Når båten seiler inn».

Låten slippes 24. november, og alle inntektene skal gå til Kirkens Nødhjelps arbeid for flyktninger i Europa og landene rundt. 

– Et fantastisk initiativ

TV 2 fikk være med da musikkvideoen ble spilt inn i Rainbow Studio i Oslo i forrige uke.

Da var flere av artistene til stede, i tillegg til de tre korene Sølvguttene, Oslo Gospel Choir og Soul Children. En stor gjeng med tidligere The Voice-deltakere var også med på musikkvideoinnspillingen. 

Se video av innspillingen i toppen av saken.

– Dette er et fantastisk initiativ. Ofte spør man seg hva lille jeg kan gjøre i en verden full av nød, men her er det noe helt konkret som vi kan være med å støtte. Jeg er veldig stolt over å få være med, sier Christian Ingebrigtsen (38).

– Det yrket vi har er fort litt navlebeskuende, men her har vi en mulighet til å bruke det til å hjelpe andre. Det er utrolig godt å kjenne på, sier Tor Endresen (56).

Artistene ba om å få være med

Prosjektet startet for kun noen uker siden, og både låtskriver, artister, produsenter og sponsorer har jobbet effektivt for å få det i land.

Initiativtaker og låtskriver er Tore Aas (58), som leder Oslo Gospel Choir.

– For en måned tids siden kom sangen til meg. Jeg ringte først til Hanne Krogh og Rune Larsen, og begge to svarte ja til å bli med på dugnadsprosjektet. Da begynte snøballen og rulle, og da dette fikk spredt seg i artistmiljøet, ringte artistene til meg og spurte om de kunne få bli med, sier Aas. 

Rune Larsen (67) håper at låten kan bidra til at engasjementet for å hjelpe flyktningene holdes ved like. 

– Da jeg ble spurt om å være med på dette tenkte jeg på den lille gutten som lå i strandkanten, og jeg tenkte på faren som holder barnet sitt og gråter. Når vi ser slike bilder, blir vi beveget og lurer på om det er noe vi kan gjøre. Det har vært en dugnadsånd i Norge i den siste tiden, og jeg opplever dette prosjektet som en måte å holde dugnadsånden levende på, sier Larsen.

– Låten handler om håp og hjertevarme

«Når båten seiler inn» handler om flyktningene som tar den farefulle reisen til Europa med båt. 

– Det er en veldig fin låt med et budskap som handler om håp og hjertevarme, sier «Stjernekamp»-vinner Maria Haukaas Mittet (36).

– Låten setter fokus på alle de som ikke har det så godt som vi har det og som trenger vår hjelp nå. Jeg håper at låten kan mobilisere folk til å gi litt ekstra til de som er på flukt, sier Ingebrigtsen. 

Håper på ti millioner kroner

Låten er et dugnadsprosjekt, og alle inntektene går i sin helhet til Kirkens Nødhjelps arbeid for flyktninger. Sponsorer har dekket alle kostnader, og artistene jobber gratis.

– Jeg håper at vi kan klare å samle inn ti millioner kroner, men det er opp til det norske folk, siden vi skal dele ut låten gratis, sier Aas.

Låten vil bli trykt opp på cd, og den skal deles ut gratis. På fremsiden av coveret vil det stå informasjon om hvordan man kan donere 100 kroner til Kirkens Nødhjelp.

Dette beløpet skal dekke en nødpakke som gis til flyktningene som kommer til Europa, og den inneholder mat, vann og sanitærartikler.