Start frykter Jerv: – Det vil være et helvete å møte dem

Mads Stokkelien og Start forventer tøff motstand i playoffen.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start berget playoff til Tippeligaen på dramatisk mulig måte søndag. For selv om sørlendingene tapte 0-3 på Sør Arena, var det Mjøndalen som til slutt måtte ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen etter 1-3-tapet for Viking i Stavanger.  

– Det var et mareritt. Det var så mye nerver utpå der. Også hørte vi publikum juble og plutselig ble det musestille også begynte de å juble igjen. Vi visste vi måtte holde igjen bak og at vi kunne rykke ned med 0-3. Så ble det 0-3 og heldigvis så slår Viking Mjøndalen. Noe som gjør at vi får en siste sjanse nå – og det smaker godt til tross for at vi taper igjen, sier en lettet Mads Stokkelien til TV 2 etter kampslutt.  

 – Vi må være glade og takknemlige for at vi får muligheten til å bli værende i Tippeligaen, sier han videre.  

0-3 for Molde i siste seriekamp imponerte likevel ingen. TV 2s ekspertkommentator Egil «Drillo» Olsen mener Start kommer til å slite i kvalifiseringskampene dersom de ikke får skikk på spillet sitt. 

– Dette var nesten pinlig. Til tross for en bedre andreomgang, er jeg ikke sikker på at dette Start-laget her kommer til å surfe gjennom noen kvalifisering mot et OBOS-lag. Uansett hvem det blir. 

– Skal vise oss fra vår beste side
Stokkelien lover at Start skal kjempe med nebb og klør for å beholde plassen i Tippeligaen.  

– Det spiller ingen rolle. Det blir to tøffe kamper uansett hvem det blir. Vi tar det laget vi får og vi skal pokker meg vise oss frem fra vår aller beste side, sier han.

Stokkelien innrømmer likevel at han ikke ønsker å møte Jerv, som møter Kristiansund til playoff-kvalifisering neste søndag. 

– Jeg skal være så ærlig å si at det blir et helvete å møte Jerv dersom det skjer. 

Ønsker ikke å møte sønnen
Heller ikke Starts keepertrener, Erik Ruthford Pedersen, ønsker å møte sønnen Steinar og Jerv i en kvalikkamp. 
 

– Jeg skal være såpass ærlig å si at det er ett Tippeliga-lag på Sørlandet som har både anlegg og forhold som ligger til rette for det. Så at det er vanskelig er bare fornavnet. Det mirakelet i dag, i straffekonkurransen, jeg beundrer dem for at de står imot trøkken. Jeg har konsentrert meg om den kvalikkampen, men å si at jeg håper på Jerv – Start er å overdrive, sier han til TV 2. 

– Vi har ikke snakket om det. Den dagen det blir en realitet, så kjenner jeg Steinar så godt at jeg vet at han ønsker å vinne, så er vi ferdig med det. Og det gjør jeg også.

Sønnen, den tidligere Start-spilleren Steinar Pedersen, tenker også på at han kan sende gamleklubben ned. 

– Jeg har blitt spurt om dette mange ganger, og jeg skjønner at det er gøy å prate om. Det ville være umenneskelig å si jeg ikke har tenkt tanken på jeg kan sende Start ned, sier Steinar Pedersen til C More Aktuelt