Brennhete Pedersen sikret Godset sølvet

Marcus Pedersen med to scoringer da Godset spilte uavgjort mot VIF og sikret seg sølvmedaljene i Tippeligaen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den ferske landslagsspissen scoret sitt tiende og ellevte mål i Tippeligaen da Godset spilte uavgjort mot VIF i siste serierunde søndag.  

2-2 på Marienlyst var nok til å sikre Godset sølvmedaljene etter at Stabæk gikk på en kjempesmell og tapte 1-6 for Bodø/Glimt på Aspmyra. 

Pedersen: – Det har vært en fantastisk høst

– Vi er gode i første og dårlige i andre. Vi må fikse på det til neste år, sa tomålsscorer Pedersen etter kampen. 

Pedersen har scoret i bøtter og spann etter at han kom tilbake fra Brann i august.  

– Det har vært en spesiell høst. Det har gått fort fra tiden i Bergen og jeg har hatt en fantastisk høst her. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått denne sjansen, sier han videre. 

– Nå blir det gull til neste år for Godset?

– Ja, det får vel bli det.

Drammenserne har hatt en strålende høstsesong etter at Bjørn Petter Ingebretsen tok over sjefsjobben fra David Nielsen. Siden 31. mai har det blitt bare tre tap i Tippeligaen for Godset –  to tap mot Stabæk og 1-2 borte mot Aalesund. Lite tydet på medalje før sommeren.

På de siste ti kampene har derimot Strømsgodset avgitt bare fire poeng. Det førte laget opp på like mange poeng som Stabæk foran runden, men med bedre målforskjell. 

Drømmestart på Marienlyst
Hjemme mot VIF fikk vertene en drømmestart. 
Ivan Näsberg var i det gavmilde hjørnet etter ett minutt. Unggutten sendte en altfor løs pasning tilbake mot keeper Sascha Burchert. Landslagsuttatte Marcus Pedersen var våken, snappet tilbakespillet og trillet Godset i ledelsen.

Fire minutter før pause driblet Bismark Adjei-Boateng seg ned til dødlinjen på høyresiden. Midtbanespilleren la inn, og på første stolpe møtte Pedersen. Spissen satte inn sitt ellevte mål på ti kamper. Det sto 2-0 til pause.

Melker Hallberg og Ghayas Zahid scoret for VIF etter pause.  

Glimt-smell for Stabæk
For Stabæk sin del begynte det bra. Yassine El Ghanassy scoret etter 14 minutter og de ledet 1-0 til pause på Aspmyra.  

Etter pausen scoret hjemmelaget tre mål på ti minutter ved Trond Olsen og Morten Konradsen (2). Alexander Sørloth, som tidligere denne uken ble klar for Groeningen i Nederland, ville ikke være dårligere og scoret tre mål i sin siste kamp for Glimt.