Palestinsk kvinne lurer israelsk vakt – så går hun til brutalt knivangrep

Det rystende angrepet er det siste i rekken av en mengde knivangrep på jøder. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Volden mellom palestinere og jøder har eskalert den siste måneden. Søndag har det vært hele fire angrep. Et sjokkerende angrep ved inngangen til bosetningen Beitar Illit på Vestbredden ble filmet.

Trekker kniv opp av veska

En palestinsk kvinne henvender seg til en israelsk sikkerhetsvakt. Hun viser identifikasjonspapirene sine og ser tilsynelatende ut til å ha en rolig samtale med mannen. 

Plutselig drar hun opp en kniv av vesken sin og hogger etter vakten. Vakten ble bare lettere skadd i angrepet. Han skjøt kvinnen som er fraktet til sykehus med skuddskader, ifølge nyhetsbyrået AP. 

11 knivdrept

Elleve israelere er drept i palestinske angrep den siste måneden. Hovedsaklig knivangrep. 

69 palestinere er i samme periode drept av israelsk politi og soldater. Israelske myndigheter opplyser at 43 av disse har vært involvert i knivangrep, eller forsøk på angrep. 

Fire israelere, blant dem en gravid kvinne, ble såret da en palestiner kjørte inn i en gruppe israelske bosettere ved et veikryss ved Nablus nord på Vestbredden. Også dette skjedde søndag.

Den palestinske bilføreren, en 22 år gammel mann, ble skutt og drept av israelske styrker, ifølge politiet.

Flere eldre angrepet

En bosetter i 50-årene var på handletur i en landsby på Vestbredden da to personer som trolig var palestinere, angrep ham og deretter la på flukt.

Han fikk en kniv i magen, men greide å kjøre selv til en israelsk veisperring i nærheten. Derfra ble han fraktet videre for å få legehjelp.

Angrepet var det tredje angrepet mot israelere på den okkuperte Vestbredden søndag.

Tidligere ble en palestinsk mann skutt og drept av politiet etter at han kjørte bilen sin inn i en gruppe israelere ved et veikryss ved Nablus. Fire israelere ble skadd, hvorav to alvorlig.

Kvinne skutt

Kort etter ble en 22 år gammel palestinsk kvinne skutt og drept av sikkerhetsvakten hun angrep med kniv utenfor bosetningen Beitar Illit, sør for Jerusalem. Vakten ble bare lettere skadd.

Spenningen har økt betraktelig den siste uken. En 70 år gammel mann i nordlige Israel ble knivstukket mandag. 70 åringen ble såret. Knivmannen ble drept av politiet. Samme dag gikk en palestiner amok mot flere sivile israelere. Inkludert en 80 år gammel kvinne i nærheten av Tel Aviv.

Palestinere hevder den siste månedens aggresjon vokser fram på grunn av mangel på håp for å oppnå uavhengighet etter flere år med mislykket fredsarbeid. 

Angrep rabbiner

Palesinere og jøder som jobber sammen med sanking av oliven er også under angrep. Hovedsaklig fra jødiske bosettere.

En maskert mann med kniv stormet mot en rabbiner som fulgte palestinere til arbeid på en olivenlund i Itamar på Vestbredden torsdag. 

En overvåkingsvideo viser hvordan Rabbi Arik Ascherman slåss med knivmannen i flere minutter før sikkerhetsstyrker kom til og overmannet gjerningsmannen. 

Rabbis for Human Rights jobber for å stanse angrep på begge sider.