Politiet sperret av Hegratunet etter hærverket. FOTO: ERLING SKJERVOLD / -
Politiet sperret av Hegratunet etter hærverket. FOTO: ERLING SKJERVOLD / -

Etterforsker hærverk på mulig asylmottak i Nord-Trøndelag

Sprinkleranlegget ble tømt og brannvarslerne ble fjernet på det tidligere aldershjemmet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et tidligere aldershjem som kan være aktuelt å ta i bruk som asylmottak, ble natt til søndag utsatt for skadeverk.

Sprinkleranlegget var tappet for vann, vasker i kjelleren var tettet slik at det ble oversvømmelse, og brannvarslere var fjernet, melder NTB.

Politiet fikk melding om skadeverket på det tidligere aldershjemmet Hegratunet klokka 0.28. Hegratunet er ikke i bruk i dag, men kan muligens bli tatt i bruk som asylmottak.

Hegratunet skal ifølge Trønder-Avisa ha tilbudt kommunen 40 plasser for mindreårige asylsøkere.

Politiet i Nord-Trøndelag opplyser at de ved 13-tiden søndag ikke hadde funnet ut hvem som står bak skadeverket. De har ikke mottatt tips i saken.

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vidgenes (Sp). FOTO: ERLEND AAS / NTB SCANPIX
Ordfører i Stjørdal, Ivar Vidgenes (Sp). FOTO: ERLEND AAS / NTB SCANPIX

– Det er ingen utvikling i saken, og vi etterspør tips. Hendelsen etterforskes som et skadeverk. Hvor store skadene er, er for tidlig å si, sier operasjonsleder Monica Ravlo til TV 2.

Ordfører: – Stå frem og be om unnskyldning

Ordfører Ivar Vigdenes ber de som utførte hærverket om å stå frem og be om unnskyldning.

– Det som har hendt, er fullstendig uakseptabelt. Vi får i det lengste håpe at dette ikke er knyttet til planene om et asylmottak, men det er nærliggende å tro det, sier Senterparti-ordføreren til TV 2.

Han sier at folk skal ha lov til å være uenig og kritisk til norsk flyktning- og asylpolitikk, også i eget lokalmiljø. Hærverket inne på aldershjemmet beskriver han som håpløse handlinger som de aller fleste tar avstand fra.

– Jeg tror folk flest har en oppfatning om at det både er bra for oss og andre å ta imot asylsøkere og flyktninger. Vi skal kunne gi husly til personer i nød og fortvilelse. Jeg ønsker ikke at dette skal være beskjeden som gis til mindreårige som flykter fra krig og elendighet, sier Vigdenes.