KLAPPJAKT: I dette området jaktet politiet på serieovergriperen i natt. FOTO: KØBENSHAVNS POLITI
KLAPPJAKT: I dette området jaktet politiet på serieovergriperen i natt. FOTO: KØBENSHAVNS POLITI

Klappjakt på mystisk sexovergriper i København

Politiet advarer yngre kvinner mot å gå hjem alene om natten. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i København jakter på en serieovergriper som står bak flere overgrep og seksuelle krenkelser.

Mannen vært aktiv siden juni måned, og før helgen hadde politiet identifisert ti forskjellige saker som de mistenker at han står bak.

Ifølge politiet følger han etter kvinnene på gaten om natten eller kvelden. I noen av tilfellene er han blitt observert på en sykkel. Ofte følger han etter kvinnene helt frem til oppgangsdøren eller inngangsdøren til ofrenes leiligheter. 

Når de låser seg inn, slår han til.

Jaktet i nattens mørke

Fredag gikk politiet ut og advarte mot mannen, samtidig som de etterlyste tips. Siden fredag har de fått 120 henvendelser fra kvinner, som enten selv er blitt utsatt for krenkelser eller som har sett noe. Politiet vurderer at det er 25 nye forhold som kan knyttes til serieovergriperens fremgangsmåte, skriver Ekstrabladet

Natt til søndag, samtidig som stormen Freja hjerjet i Sverige og Danmark, var politiet massivt til stede i bydelen Nørrebro. 

– Vi har vært ute i området for å se, om vi enten kunne være preventive eller fange han, sier Jens Møller, visepolitiinspektør i København-politiet til Ekstrabladet. 

Men overgriperen var ikke å se. Det er heller ikke blitt anmeldt overgrep eller seksuelle krenkelser i løpet av natten. 

– Slå følge med andre

Gjerningsmannen beskrives av politiet som en mann mellom 25 og 35 år. Han kommer opprinnelig fra Midtøsten, og snakker engelsk og dansk med aksent. Mannen er mellom 175 og 185 centimeter høy, har skjeggstubber og kort sort hår. 

– Vi vil så gjerne oppfordre yngre kvinner til å tenke seg ekstra godt om når de skal hjem om natten. Det kan være en god idé å slå følge med andre, og så kan man holde seg godt orientert i gatebildet på vei hjem og innen man låser seg inn i oppgangen sin. Vi har fullt fokus på å stoppe disse overgrepene, men inntil det skjer, vil vi for alt i verden unngå flere, sier visepolitiinspektør Jens Møller Jensen i en pressemelding.