Mazyar Keshvari, Frps innvandringspolitiske talsmann, holder appell i Spikersuppa i 2013. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Mazyar Keshvari, Frps innvandringspolitiske talsmann, holder appell i Spikersuppa i 2013. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Frp reagerer kraftig mot demonstrerende asylsøkere

Mellom 50 og 60 asylsøkere gikk lørdag i protesttog mot det de mener er kritikkverdige forhold på et akuttmottak i Sarpsborg. – Utakknemlige lykkejegere, raser Frps innvandringspolitiske talsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Asylsøkerne demonstrerte ifølge NRK mot at de har vært på akuttmottaket lenger enn det som var planlagt. De mener de får for lite mat og dårlig legehjelp og klager på at de verken får lommepenger eller har internettilgang.

Det opprører Mazyar Keshvari, innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, som mener de nevnte asylsøkerne på Kolstad Akuttmottak utnytter den internasjonale flyktningkrisen og håner de mange millionene av menneskene som er på flukt i verden.

– I denne situasjonen velger altså noen av de aller heldigste, som er blitt innkvartert i Norge med mat, drikke, klær og tak over hodet på skattebetalernes regning, å protestere på maten og internetthastigheten på mottaket. Disse utakknemlige menneskene bør umiddelbart komme seg ut av landet og dermed frigjøre kapasitet for dem som trenger trygghet og beskyttelse, sier Keshvari til NTB.

Han viser til at titalls millioner mennesker er på flukt verden over og at mange her til lands jobber på spreng for å gi asylsøkerne mat og husly.

– Enhver som ikke er fornøyd med de svært sjenerøse tilbudene som gis i Norge, bør umiddelbart komme seg ut av landet. Nok er nok, og det er overhodet ikke noe som helst rom for slike utakknemlige lykkejegere vi nå er vitne til i Østfold, fortsetter Keshvari. (©NTB)