Barndomskunstverk av Adnan Syed står framme i hjemmet til hans foreldre i Baltimore. (AP Photo/Patrick Semansky, File) FOTO: PATRICK SEMANSKY /
Barndomskunstverk av Adnan Syed står framme i hjemmet til hans foreldre i Baltimore. (AP Photo/Patrick Semansky, File) FOTO: PATRICK SEMANSKY /

Nå blir «Serial»-draps-
saken gjenopptatt

Saken mot drapsdømte Adnan Syed fra Baltimore er kjent over hele verden gjennom podcasten «Serial».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En dommer i Maryland har besluttet å gjenåpne saken mot Adnan Syed som er dømt for drapet på ekskjæresten Hae Min Lee i 2000, melder nyhetsbyrået AP.

– I alles interesse

Saken er kjent gjennom podcasten «Serial» fra 2014 som er hørt av millioner av mennesker verden over. Gjennom fortellingen blir man kjent med Adnan og flere reelle parter i saken, og det blir stilt spørsmål ved flere unøyaktigheter og mangler i etterforskingen.

– Gjenåpning av saken vil være i alles interesse, sier dommer Martin Welch fra Baltimore. 

Syed var 17 år da han ble dømt for drapet. Mange mener mangel på tekniske bevis gjør at han aldri skulle vært dømt for ugjerningen. Andre hevder at det er så mange omstendigheter som gjør at det er utenkelig at han ikke er drapsmannen.

Vitne kan gi alibi

Welch mener Syed bør få presentere et vitne som kan være et potensielt alibi for ham ettermiddagen Lee ble drept. Asia McClain har fortalt at hun så Adnan i skolebiblioteket på tidspunktet Lee ble drept. Hun ble aldri avhørt, eller intervjuet av Adnans forsvarer.

De skal også gjøre en ny vurdering av mobildataene som ble brukt under etterforskingen.

Det skal settes i verk en høring om saken innen ti dager.