Historisk dårlig: Chelsea har ikke tapt så mye siden 1978

Marko Arnautovic senket Chelsea. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stoke - Chelsea 1-0

Stoke vant 1-0 mot Chelsea hjemme på Britannia Stadium lørdag. Marko Arnautovic ble matchvinner med sin scoring etter 53 minutter.  

Dermed er det første gang siden 1978 at Chelsea taper sju av sine første tolv seriekamper. Den gang rykket de ned.  

Forrige sesongs seriemestere ligger nå på 16. plass med elleve poeng etter tolv kamper. 

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken. 

– Sesongen svinner hen
– Hadde Chelsea vunnet i dag hadde det sett litt bedre ut med tanke på den fjerdeplassen. Nå svinner sesongen hen. For er det en ting de hadde igjen å spille for, så er det den fjerdeplassen. Men det ser vanskelig ut nå. Man ser lag som Liverpool og Tottenham som har lyst på den fjerdeplassen og som har flyt og en giv i laget som Chelsea ikke har, sier Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller. 

Hva nå, Abramovitsj?
Nå er det store spørsmålet hva som kommer til å skje med Chelsea-manager Josè Mourinho. Det har lenge vært spekulert i om portugiseren kommer til å få sparken. Allerede før kampen mot Liverpool var de engelske tabloidene sikre på at det ikke lenger er et spørsmål om hvis, men når Mourinho får sparken.  

– Roman Abramovitsj er den eneste som vet hva som skjer med Mourinho. Han har aldri i sin trenerkarriere tapt sju på 12 kamper. Nå har han gjort det, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio etter kampen. 

– Solid Chelsea-omgang
Chelsea var det dominerende laget på Britannia i første omgang og det var også de som hadde de største sjansene før pause ved Diego Costa og Ramires. Førstnevnte var centimetere unna å skli inn 0-1 etter 15 minutter. Jack Butland reddet Ramires' skuddforsøk etter 22 minutter.

For hjemmelaget var Glenn Johnson nærmest. 

– Dette var solid. Dette var et steg i riktig retning for Chelsea. De har stengt bra igjen. Så er det tendenser fremover, sa Erik Thorstvedt i pausen. 

Arnautovic-volley
Andreomgangen var knapt ti minutter gammel da Chelsea fikk seg en solid kalddusj. Xherdan Shaqiri åpnet opp Chelsea-forsvaret med en elegant pasning til Glen Johnson. Ballen endte til slutt opp hos Walters, som trikset ballen videre i luften til Marko Arnautovic. Den høyreiste østerrikeren dro til på volley og i mål bak Asmir Begovic. 

Stoke-scoring til tross, Chelsea var det beste laget også etter pause. Josè Mourinhos menn hadde flere store sjanser til å utligne. Pedro hadde en suser i stolpen etter 67 minutt. Eden Hazard og Loïc Rémy misbrukte begge store sjanser mot slutten. 

Chelsea presset på for å få en scoring og mot slutten var det enveiskjøring. Stoke forsvarte seg med nebb og klør og fikk ryddet unna Chelseas forsøk. Dermed tok Stoke sin andre seier mot Chelsea på under to uker. Stoke klatret til 12. plass på tabellen

Shawcross: – Elsker å møte Costa
Stoke-kaptein Ryan Shawcross var naturlig nok fornøyd etter kampen. 

– Det er alltid vanskelig mot Chelsea, de har noen fantastiske spillere. Vi holdt sammen, og stod for en fantastisk prestasjon med en del kvalitet der også, sier Ryan Shawcross.

Shawcross er spesielt fornøyd med jobben som ble gjort for å nøytralisere Diego Costa. 

–  Det er fantastisk for meg å spille mot Diego Costa. Han er en old school-spiss, han prøver å plage deg, så du må stå opp mot ham. Han er en fantastisk spiller, så det var en stor prestasjon å holde ham stille i dag.

Begovic: – Ønsket å vinne for Mourinho
– Vi fortjente absolutt ikke å tape. Vi gjorde nok til å få med oss noe her, men en del går ikke vår vei og vi år ikke den flaksen vi fortjener. Når ting flyter og går din vei, så er det annerledes, sier Begovic.

– Vi må fortsette å spille som vi gjør. Da må det snu på et tidspunkt.

Mourinho presenterte kampplanen på hotellet før kamp, men underveis i kamp hørte de ingenting fra manageren – som hadde fått stadionnekt.

– Vi kan ikke kontrollere om han skal få sparken, men vi mener han er den rette for oss og vi respekterer ham. Jeg syns vi viste i dag at vi jobber sammen, men jeg syns det er synd at vi ikke kan gi ham resultatene han fortjener. Vi ønsket å vinne kampen for Mourinho.