Bonsaksen strålte da Norge tok turneringsseieren

To mål fra Alexander Bonsaksen var med på å senke Danmark i sterk 4-1-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Danmark 4-1

Norge viste styrke og vant Meca Hockey Games i Stavanger da de lørdag slo Danmark 4-1 og tok sin tredje seier på tre dager.

– Dette var en liten revansje fra tapet i VM. Det er alltid gøy å score mål, men det viktigste er å vinne. Det gjør vi fortjent i dag, sa Bonsaksen til TV 2 etter kampen

Sterk åpning fra Norge

Kaptein Alexander Bonsaksen ga Norge ledelsen etter bare 53 sekunder, mens navnebror Alexander Reichenberg økte til 2-0 tre minutter etterpå.

Se 1-0-scoringen øverst i artikkelen

Danmark slo tilbake ved Steffen Frank like før slutt i første periode, og det sto 2-1 til Norge til første pause. Norge åpnet bra, men danskene hadde best skuddstatistikk etter de første 20 minuttene.

– Det var litt flaksemål, men det kommer av at vi driver hardt på mål. Etter 2-0-målet faller vi litt nedpå, sa Bonsaksen til TV 2.

Tappara Tampere-proffen markerte seg også halvveis ut i midtperioden. 28-åringen ga Norge 3-1-ledelse med et velplassert skudd. Etter en god periode for Norge sto det 3-1 før den avgjørende perioden.

– Veldig fortjent ledelse til Norge. Bonsaksens scoring er en kjempegoal, slo TV 2s ekspert Ole Eskild Dahlstrøm fast.

4-1 kom ni minutter før slutt etter et knallhardt langskudd fra Mats Larsen Mostue, som den danske keeperen bare hørte suset av.

Publikum trampeklappet Norge inn til full tid. De norske iskrigerne har levert en solid turnering med seire over Ungarn, Frankrike og Danmark.

– Bonsaksen og Robin Dahlstrøm har vært gode i turneringen. Jevnt over en solid turnering for Norge, oppsummerte ekspertkommentator Bjørn Erevik.