Lingard og Mata fikk United tilbake på vinnersporet

Manchester United vant 2-0 mot West Bromwich.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - West Bromwich 2-0 

Unggutten Jesse Lingard og Juan Mata scoret målene da Manchester United vant forjent 2-0 mot West Bromwich hjemme på Old Trafford lørdag. Seieren førte til at United ligger på en fjerdeplass, ett poeng bak City, Arsenal og Leicester.  

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken. 

– United kan vinne ligaen
Manchester United fikk så ørene flagret for sin mangel på offensiv kraft av TV 2s eksperter etter 0-0-kampen mot Crystal Palace forrige lørdag. Mot West Bromcwich så tingene litt bedre ut for Louis van Gaals menn. Mye takket være Martial og Lingaard, som begge var gode for hjemmelaget. 

– United kan vinne ligaen. De spiller ikke den mest feiende flotte fotballen, men de slipper jo ikke inn mål. Og så lenge man ikke slipper inn mål skal det ikke mye til fremover før man plukker poeng hele veien. De får tøff kamp av Leicester, men United kan vinne ligaen. Definitivt, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio etter kampen.

Van Gaal tok æren for Lingards mål
Også United-manager Louis van Gaal var fornøyd etter seieren.  

– Alle som har spilt fotball vet at det er den vanskeligste måten å score mot et så defensivt lag. De hadde ti mann bak ballen og med en defensiv midtbanespiller også, var det bare litt rom ute på kantene. Og det var jo der det første målet kom fra. Jesse var fantastisk. For på trening i går og forgårs hadde han to sjanser som dette, men da skjøt han med èn gang. Så jeg sa at han må ta seg litt bedre tid. Og det gjorde han i dag. Og det var et fantastisk mål, sa han. 

Lingard ble foretrukket foran spillere som blant annet Memphis Depay.  

– Han gjør det bra for tiden. Jeg gir alltid mine spillere sjansen så lenge tiden er inne. Han har tatt imot den med begge hender.

Sjansefattig førsteomgang
Det var en sjansefattig førsteomgang på Old Trafford. West Bromwich lå som forventet dypt og jobbet godt defensivt.  United hadde ballen mest, men slet med å spille seg til de store sjansene. Juan Mata fikk en stor sjanse etter 17 minutter, men avslutningen gikk til side for mål.

Fem minutter før pause spilte Anthony Martial gjennom Jesse Lingard på venstrekanten, men Johnny Evans avverget skuddforsøket med en sugende sklitakling.  

Martial tok ned ballen, vendte vekk en forsvaret og sendte av gårde et skudd som gikk rett på Myhill. 

Like etter fikk også Martial en stor mulighet til å score, men skuddet  gikk rett på Boaz Myhill i West Bromwich-målet.  

Pen Lingard-scoring
United fortsatte med å trille ball også i andre omgang og etter 52 minutter fikk de endelig hull på byllen.  Martial slo ballen inn i feltet, før den igjen havnet ut i returrommet. Der ventet Jesse Lingard. 22-åringen curlet ballen iskaldt i mål fra rundt 20 meter. Lingard, som forrige sesong var på utlån til Derby, scoret dermed sitt aller første mål i Premier League. 

På overtid la Gareth McAuley Marital i bakken inne i 16-meteren. Dommer Mike Dean pekte på straffemerket og McAuley fikk korrekt rødt kort. Juan Mata satte straffen sikkert i mål. Mata er dermed Uniteds toppscorer med sine fire mål.