Tidligere Premier League-proff vil betale Solli-pengene tilbake

Jacob Laursen slår tilbake i åpent brev.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag skrev TV 2 at den tidligere Premier League-spilleren Jacob Laursen hadde svindlet Jan Gunnar Solli for om lag 1,5 millioner kroner.

Da Jan Gunnar Solli signerte for New York Red Bulls i januar 2011 skulle han ha mottatt en sign-on-fee på 250.000 dollar. De pengene fikk han aldri. Han fikk heller ikke tak i Laursen.

Svarer på påstandene
Nå har den tidligere Premier League-proffen gitt lyd fra seg. I et åpent brev på tribunen.com tar han til motmæle.

Les hele brevet her.

«Det har været en chokerende oplevelse for min familie og mig at blive trukket igennem nogle dage som sportsmediernes boksebold», begynner Laursen.

Videre skriver den tidligere Premier League-proffen at han slett ikke har forsvunnet fra jordens overflate. Han skriver at han er hjemme hos sin familie på sin folkeregistrerte adresse i Vejle.

Laursen avviser at han er dømt for bedrageri. Han sier at han ønsker å gjøre opp for seg, men at han ikke har hele beløpet stående på sin konto per dags dato.

– Jeg vil selvfølgelig betale, og jeg vil gjerne avtale en avdragsordning. Jeg er fullstendig uenig i dommen, men jeg har akseptert den, skriver Laursen.

Advokat i Niso, Erik Monsen, sier til TV 2 at Laursen meldte flytting til Nord-Irland.

– At han har vært registrert i dent danske folkeregisteret hele tiden, det stemmer ikke. - Det er et halvt år siden dommen var rettskraftig og han har ikke vært veldig proaktiv i forhold til å imøtekomme kravene. Det er ingenting vi heller ønsker enn at han skal betale pengene, men foreløpig er det lite som gjør oss trygge på at det vil skje.

– Jacob er ikke kriminell
Laursens advokat Jeppe R. Stokholm forsvarer sin klient.

– I den konkrete saken er faktum følgende: Jacob er ikke dømt for bedrageri. Det er korrekt at Jacob tapte en sak i retten, men det er ikke det samme som å si at Jacob har fått en plett på sin straffeattest. For det har han ikke, skriver Stokholm.

– Jacob er ikke bedrageri-dømt. Jacob er ikke kriminell. Jeg må understreke nok en gang at når visse medier i denne konkrete saken kaller Jacob Laursen bedrageridømt, så er det i strid med sannheten og nærmer seg injurielovgivningen, sier Stokholm.

Forsvant
Laursen jobbet som talentspeider og rådgiver for den amerikanske klubben. Han skulle motta en sign-on-fee på 250.000 dollar og overføre de videre til Solli mot et honorar på 50.000 dollar, men det skjedde aldri.

Solli tok selv kontakt med klubben der han fikk bevis for at de har overført hans sign-on-fee på 250.000 dollar til Laursen. Da Solli konfronterte Laursen med opplysningene, fikk han ikke lenger tak i ham. 

– Jeg stod igjen som et stort spørsmålstegn og lurte på hva i alle dager som skjedde nå. Etter det var det umulig å få tak i ham. Det er kanskje noe av det frekkeste jeg har blitt utsatt for, sier Solli.

I et helt år forsøkte Solli å komme i kontakt med Laursen før han søkte hjelp hos spillerorganisasjonen NISO.

Vant rettssak
NISO søkte hjelp fra den danske spillerforeningen og danske advokater som tok saken til den danske tingretten. I mars i år gikk saken for retten, og Solli vant frem. Men Laursen betalte ikke pengene. Solli fikk heller ikke tak i Laursen, men nå har dansken dukket opp.

– Jeg har aldri vært i tvil om at jeg skal betale. Jan Gunnar Sollis danske advokat, eller hvem som representerer ham, må endelig henvende seg angående det tilbudet om avbetaling jeg for lengst har gitt og vil leve opp til, skriver Laursen.