KAMPANJE: Dette er siden som Regjeringen bruker for å skremme mennesker uten beskyttelsesbehov fra å søke asyl i Norge. FOTO: Skjermdump
KAMPANJE: Dette er siden som Regjeringen bruker for å skremme mennesker uten beskyttelsesbehov fra å søke asyl i Norge. FOTO: Skjermdump

Regjeringen lanserer asylkampanje: – Ikke akkurat «Welcome to Norway»

Justisdepartementet tar sosiale medier i bruk for å skremme mennesker uten beskyttelsesbehov fra å søke asyl i Norge. – Det er ikke akkurat «Refugees welcome to Norway», sier statssekretær Jøran Kallmyr (Frp).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi vet at asylsøkere henter informasjon på sosiale medier og at det går mange rykter der. Da er det viktig at vi er på de samme kanalene og gir korrekt informasjon, sier han til NTB.

Justisdepartementets Facebook -side «Stricter asylum regulations in Norway» ble opprettet fredag kveld. Der skrives det blant annet om hvordan regjeringen vil stramme inn asylpolitikken.

Regjeringens mål om å sende asylsøkere tilbake til Irak og Eritrea – noe blant andre Amnesty tidligere har advart mot – kan man også lese om på den nye siden.

– Vi skal gi korrekt og nøktern informasjon. Dette er ikke akkurat «Welcome to Norway», sier Kallmyr og viser til Facebook- aksjonen hvor enkeltpersoner melder seg til å hjelpe flyktninger som kommer til Norge. (©NTB)