God King da Bournemouth sløste med sjansene 

Joshua King og Bournemouth tapte for Newcastle.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bournemouth - Newcastle 0-1

Newcastle var dødelig effektive da de vant 1-0 borte mot Bournemouth lørdag.  Joshua King og Bournemouth rundspilte gjestene, men en god Rob Elliot i Newcastle-målet og scoringen til Ayoze Pérez reddet tre viktige poeng for Steve McClarens menn.  

Newcastle klatret dermed opp til en 16. plass på tabellen, mens Bournemouth ligger på nedrykksplass med sine åtte poeng. 

– Norge trenger King
Joshua King ble tidligere denne uken utelatt fra Per-Mathias Høgmos landslagstropp til playoff-kampene mot Ungarn. Etter innsatsen mot Newcastle mener 
TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller at Bournemouth-spissen burde vært med i landslagstroppen. 

– Man trenger en sånn type som King. Som gjør veldig mye ut av seg. Nå er det 180 minutter pluss man skal spille mot Ungarn og da – hvis det ikke stemmer for Søderlund, Berisha, Pedersen og disse type spillerne – da kan man se mot benken og finne King. Han tilfører noe helt annet enn det de spillerne gjør. Joshua King, med sin tilstedeværelse, hindrer motstanderne å bygge opp et spill. Spesielt hvis han er så god som han var i dag. Han hindrer dem med returløp, med tilstedeværelse, med jobbing, med trøkking. Det er jeg redd for Norge kommer til å savne, sa Stamsø Møller etter kampen. 

– Han må score mer mål
Det var ikke Erik Thorsvedt enig i. 
– Er du spiss må du score mål. Og Joshua King har en lang vei tilbake hvis han ikke begynner å score mål. Det er det man til syvende og sist blir målt på. Og hvis de rykker ned med Bournemouth nå er han sjanseløs med tanke på å finne seg en ny Premier League-klubb hvis han ikke kan vise til stats. Han må score mer mål, sa Thorstvedt. 

Aktiv og god King før pause
Det var Joshua King og hjemmelaget som åpnet klart best på Vitality Stadium. Nordmannen fikk en stor sjanse etter bare fire minutter, men skuddet fra spiss vinkel ble bokset unna av keeper Rob Elliot. Ti minutter senere var King på farten igjen. Han slo en tunnel på Fabricio Coloccini, men argentineren stod imidlertid i veien da han skulle runde ham og King gikk i bakken inne i 16-meteren.  Dommer Lee Mason vinket spillet videre.

– Jeg synes det er straffespark. Han legger armen rundt halsen til Joshua King. King burde  forsøkt hardere å komme forbi, så hadde han nok fått straffe, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio i pausen. 

King og Bournemouth fortsatte å presse på og spilte seg til flere gode sjanser. Derfor var det mot spillets gang at Newcastle etter 27 minutter scoret på sin aller første mulighet i kampen. Giorginio Wijnaldum spilte Ayoze Pérez fint gjennom. Spanjolen bredsidet ballen i mål med venstrefoten.  

Etter scoringen fortsatte Bournemouth å presse på. Særlig duoen King og Gosling var svært aktive foran Newcastles solide keeper før pause, uten at det resulterte i noen scoringer.    

Fikk skryt i pausen
I pausen vanket det skryt til nordmannen for innsatsen de første 45 minuttene.  

– Joshua King har vært veldig aktiv denne omgangen. Det var godt å se at han var skikkelig på jobb. Han er veldig god i gjenvinningsfasen og han har flest spurter av alle utpå der, sa Simen Stamsø Møller i pausen.

– Vi sutret litt før kamp på grunn av manglende scoringer, men innsatsen, spillet og måten han har fått med seg lagkameratene på er forbilledlig, la Thorstvedt til. 

– Helt sykt!
Andreomgangen fortsatte med et massivt Bournemouth-press, uten at de klarte overliste bortelagets gode keeper. Til tross for 19-2 i favør hjemmelaget i sjanseprotokollen, ebbet kampen ut med 1-0-seier til gjestene.  

– 19-2 i avslutninger. Det er ikke det at det er en viss overvekt. Det er helt sykt. Greien er om de klarer å holde trøkket kamp etter kamp. I premier League – hvis du lar sånne sjanser gli fra deg – så går det ikke i lengden, sa Thorstvedt etter kampen.