Politimenn siktet for drap på Jeremy (6)

To politimenn i Louisiana i USA er siktet for forsettlig drap på en seksåring etter en biljakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seks år gamle Jeremy Mardis satt i bilen til faren Chris Few under en biljakt i tettstedet Marksville utenfor byen Alexandria i den amerikanske delstaten Louisiana tirsdag kveld.

Da faren forsøkte å bruke bilen som rambukk mot en av politikjøretøyene, svarte politiet med å fyre av flere skudd. Seksåringen døde på stedet etter å ha blitt truffet flere ganger i hodet og i brystet. Faren ble skutt i hodet, og ligger nå i respirator, ifølge en slektning av farens forlovede.

Ifølge slektningen vet ikke Chris Few at sønnen døde, skriver lokalavisen The Town Talk

– Det mest urovekkende jeg har sett

SIKTET: Politimennene Norris Greenhouse Jr. og Derrick Stafford er siktet for drap på seksåringen Jeremy Mardis.  FOTO: LOUISIANA STATE POLICE/AP
SIKTET: Politimennene Norris Greenhouse Jr. og Derrick Stafford er siktet for drap på seksåringen Jeremy Mardis. FOTO: LOUISIANA STATE POLICE/AP

I alt var fire politifolk involvert i skytingen. På en pressekonferanse tidlig lørdag morgen norsk tid opplyste politiet at to av politibetjentene, Norris Greenhouse Jr. og Derrick Stafford, er pågrepet og siktet for drapet. Politimennene er også siktet for drapsforsøk på faren, ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Politimennene var utstyrt med såkalte kroppskameraer, og bildematerialet er i ferd med å bli undersøkt. 

– Det er det mest urovekkende jeg har sett, og jeg lar det være med det, sa Mike Edmonson i Louisinana-politiet på pressekonferansen. 

– Et herlig barn

Ifølge politiet er det ikke blitt funnet våpen i farens bil. Det er heller ikke kjent hvorfor politiet jaget faren og sønnen, skriver AP. 

Chris Fews stefar, Morris German, har anklaget betjentene for ukritisk å ha åpnet ild mot kjøretøyet.

German opplyser at seksåringen var autist, og beskriver han som «et herlig barn som elsket alt og alle». 

– Jeg vet at en seksåring ikke burde blitt skutt, sier han til AP.

TV 2/NTB