Det skal ha vært et passasjerfly fra Thomson Airways som styrte unna raketten over Egypt, ifølge Daily Mail. Illustrasjonsfoto: AP/Petros Giannakouris
Det skal ha vært et passasjerfly fra Thomson Airways som styrte unna raketten over Egypt, ifølge Daily Mail. Illustrasjonsfoto: AP/Petros Giannakouris

Britisk charterfly styrte unna rakett over Egypt

Et britisk charterfly var kun 300 meter unna en rakett like før det skulle lande i Sharm el-Sheikh i Egypt for to måneder siden, skriver den engelske avisen Dail Mail.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge avisen fikk piloten øye på raketten og klarte å styre unna. Flyet hadde 189 personer om bord og var på vei fra Stansted-flyplassen utenfor London til det egyptiske feriestedet.

Flyet fra Thomson Airways landet trygt på Sharm el-Sheik-flyplassen og passasjerene, som var på vei til ferie i Egypt, fikk aldri vite at det var sekunder fra en katastrofe, skriver Daily Mail.

Det britiske samferdselsdepartementet bekrefter at nestenulykken fant sted 23. august, men at raketten var en del av en egyptisk øvelse og ikke var noe forsøk på å skyte ned det britiske flyet, skriver avisen The Guardian.

– Styrmannen satt ved spakene, men piloten var i cockpiten og så raketten komme mot flyet. Han ga ordre om at flyet skulle svinge til venstre for å unngå raketten som da bare var 1.000 fot, cirka 300 meter borte, sier en kilde i samferdselsdepartementet til Daily Mail.

Britiske samferdselsmyndigheter gransket hendelsen og konkluderte med at det ikke var grunn til bekymring, og at det var trygt å fortsette å fly til Sharm el-Sheik.

Fredag kveld kom det fram at data dra de svarte boksene om bord på det russiske flyet som styrtet for en uke siden, tyder på at det ble utsatt for et angrep.

Flyet, som tok av fra Sharm el-Sheikh lørdag morgen for en uke siden, styrtet bare 23 minutter etter avgang. Alle de 224 om bord omkom. (©NTB)