ENDELIG TATT: Flere bilder av den nå pågrepne Oscar Juarez, som har vært på rømmen fra en drapsdom i 37 år. Han ble arrestert flere ganger de siste tiårene, men slapp unna ved bruk av falske identiteter. Foto: U.S. Marshal's Office / AP
ENDELIG TATT: Flere bilder av den nå pågrepne Oscar Juarez, som har vært på rømmen fra en drapsdom i 37 år. Han ble arrestert flere ganger de siste tiårene, men slapp unna ved bruk av falske identiteter. Foto: U.S. Marshal's Office / AP

Tatt etter 37 år på rømmen

Oscar Juarez (66) brøt ut av fengselet i 1978. Siden har han levd i frihet. Helt til nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juarez ble dømt for drap etter å ha skutt en mann under en barkrangel i 1975, men tilbrakte bare 3 år bak murene før han klarte å rømme fra fengselet i den amerikanske delstaten Ohio.

Det skulle gå 37 år før politiet igjen fikk satt 66-åringen bak lås og slå for godt, da han på torsdag ble arrestert i Minnesotas delstatshovedstad St. Paul, melder nyhetsbyrået AP. 

Men ifølge AP hadde politiet flere sjanser til å ta rømlingen de siste fem tiårene, bare på 80-tallet skal Juarez ha blitt pågrepet og sluppet fri minst syv ganger i forskjellige delstater.

Drapsmannen slapp unna ved bruk av falske identiteter som politiet ikke klarte å gjennomskue. 

– Vi vet at han har bodd i flere forskjellige stater gjennom disse årene, sier U.S. marshal for nord-Ohio, Pete Elliott, til AP.

Avslørt av fingeravtrykk

Under rettsmøtet fredag påsto den pågrepne at han hadde bodd i Minnesota de siste 20 årene, og ikke var den ettersøkte Juarez. Det sier politiet er «vanskelig å tro på», all den tid både fingeravtrykkene hans matchet den ettersøkte drapsmannen, og navnet han oppga tilhørte en avdød person. 

AP skriver at Juarez levde alene i St. Paul, og jobbet som avisbud, da politiet pågrep han denne uken. 

– Det var ikke bare en ting som ledet oss til dørstokken hans, det var flere hendelser og godt gammel dags politiarbeid som fikk jobben gjort, sier U.S. marshal Elliott.

Brukte dukke

Juarez sonet en livstidsdom etter den dødelige skytingen i 1975. I 1978 brøt han seg ut av fengselet i Ohio ved å sage i stykker gitteret på cellen sin, før han skar seg gjennom et gjerde.

Ifølge politiet la 66-åringen også igjen en dukke i fengselscellen, som han dekket med dynen sin. Han var lenge en av delstatens mest ettersøkte menn, skriver AP.