Norge vant intens hockeybatalje

To mål fra Robin Dahlstrøm hjalp Norge til seier over Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Frankrike 4-2

Norge tok sin andre strake seier i Meca Hockey Games da Frankrike måtte tåle fire pucker i nettet.

I perioder var det høy temperatur og stor intensitet på isen i Stavanger, men Norge dro seieren i land etter en sterk siste periode.

Lagenes spillere skiltes ikke som verdens beste venner etter en del harde taklinger mot slutten av kampen.

– Det var en virkelig seniorkamp. Her måtte man stå opp, det var krig. Man blir presset til å gjøre gode prestasjoner. Slike kamper blir man bedre av å spille og å vinne, sier TV 2s ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

– De spilte på grensen

Robin Dahlstrøm, for øvrig uten slektskapsforhold til eksperten, scoret både Norges første og siste i 4-2-seieren og bidro i tillegg med en målgivende pasning.

– Det lukter banens beste av ham, sier TV 2s ekspert Bjørn Erevik og fikk selvsagt rett.

– Det er helt OK. Vi finner en måte å vinne på og det er det som teller til slutt. Det ble ikke noe penspill, men det holdt til tre poeng, sier Robin Dahlstrøm til TV 2.

– De er mye mer fysiske og spiller mer på grensen. Så det krevde noe annet enn Ungarn.

Se kampsammendrag øverst.

Seieren var Norges andre strake i turneringen etter 4-0-seieren mot Ungarn torsdag.

Etter Danmarks 2-1-seier over Ungarn etter spilleforlengelse tidligere fredag blir det en ren finale mellom de to skandinaviske lagene lørdag kveld. Danmark slo Frankrike 6-0 i den første kampen i gruppen.

Se Norge-Danmark på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no fra kl. 16.30 lørdag.

Pangstart

Det tok i underkant av to minutter før Norge tok ledelsen. 

Robin Dahlstrøm kjempet til seg pucken og satte inn 1-0 med en lekker avslutning oppe i krysset.

Det tok imidlertid ikke mer enn seks minutter før gjestene utlignet i DNB Arena.

En styring av Jordann Perret på skuddet fra Laurent Meunier satte Norges keeper Steffen Søberg ut av spill og sørget for at lagene var like langt.

Det var uavgjort etter en første periode der Norge rotet mer enn de leverte godt spill.

Intens andreperiode

Nordmennene skulle ikke bruke lang tid i den andre perioden til å ta ledelsen.

Mats Larsen Mostue fikk stå upresset inne i offensiv sone, ladet børsen og med et knallhardt slagskudd sendte han Norge foran.

Roy Johansens menn tok stadig mer kontroll over pucken, og dominerte slutten av den andre perioden og skapte en del farligheter i det som ble beskrevet som en intens periode med en del tøft spill.

INTENST: Nicolay Bryhnisveen i duell med Valentin Claireaux og Jordann Perret, i mål er Steffen Søberg under landskampen i hockey mellom Norge og Frankrike i DNB arena i Stavanger.
 
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
INTENST: Nicolay Bryhnisveen i duell med Valentin Claireaux og Jordann Perret, i mål er Steffen Søberg under landskampen i hockey mellom Norge og Frankrike i DNB arena i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Mange utvisninger førte til lite spill 5 mot 5 og mer i overtall eller undertall, men ingen av lagene maktet å sette inn kampens fjerde mål før andre periode var over.

Action i siste periode

Norge kom best i gang i den tredje perioden, og Alexander Reichenberg var mannen som fikk æren av å sette inn 3-1.

Man er sårbare etter å ha scoret selv, og Frankrike slo tilbake på under to minutter. Florian Chakiachvili var mannen som styrte inn 2-3.

Det var imidlertid Norge som var best i denne delen av kampen. Med sju minutter igjen stjal Morten Ask pucken fra en fransk spiller langt inne i deres sone. Han ga ballen til Robin Dahlstrøm som klinket til skrått fra venstre. Pucken gikk rett i mål - og 4-2.

En ufin episode tre og et halvt minutt før slutt da Dennis Sveum ble kjørt inn i vantet av en frustrert målscorer Perrett. Sveum slo hodet sitt og ble liggende på isen, men reiste seg etterhvert til applaus fra stadion.

Perret måtte imidlertid gå slukøret i garderoben med fem minutter straff.

Dermed avsluttet Norge kampen med en mann mer på isen og kontrollerte inn seieren.