– Kanskje sitter jeg på gatehjørnet og ser kampen på iPad

José Mourinho er bannlyst fra stadion når Chelsea møter Stoke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stoke-Chelsea (lørdag 18.30) | TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.

Når kriserammede Chelsea løper ut på Britannia Stadium lørdag kveld vil det være uten manager José Mourinho på sidelinjen.

Mourinho ble ilagt en kamps stadionkarantene etter at han stormet inn i dommergarderoben da Chelsea tapte for West Ham 24. oktober.

– Ingen planer

Han fikk imidlertid lov til å være på pressekonferansen dagen før kamp, og der kom det frem at han ikke ønsker å anke straffen.

– Jeg har bestemt meg for å gi opp. Det er en dag før kampen, og det er en dum kamp å ta, når du vet du kommer til å tape, sier Mourinho fredag ettermiddag.

Portugiseren vil gjøre alt han kan for å forberede laget i oppladningen til kampen, men gleder seg ikke til å sitte maktesløs og se på et annet sted.

– Du kan nok forestille deg at det ikke er lett. Du kan nok forestille deg hvordan jeg har det, sier Mourinho som også fikk spørsmålet om hvor han skulle se kampen.

– Jeg har ingen planer om hvordan jeg skal se kampen. Kanskje sitter jeg på gatehjørnet med iPaden min. Kanskje jeg ikke en gang ser på kampen. Kanskje liveoppdatering?

På TV 2 Sumo kan du også se kampen på iPad - klikk her for tilgang!

I trøbbel

Mannen som ledet Chelsea til ligagull forrige sesong har fått et pusterom etter at laget slo Dynamo Kiev i midtuken.

Tabellen i Premier League er imidlertid alt annet enn lystig lesning for alle med blå hjerter.

En 15.plass med elleve poeng på elleve kamper er selvsagt langt under pari, og manageren skulle gjerne ha hjulpet laget sitt underveis i kampen mot Stoke som ligger på plassen foran.

Selv om han ikke anket straffen er han klar på at den er for streng, og at den setter en farlig presedens. 

– Stadionnekten har sammenheng med to ord, to klager fra meg, sier Mourinho.

– Jeg kan se for meg at i fremtiden får vi mange managere med stadionutestengelser. De burde henge sammen med noe som er veldig alvorlig.

Fredag kveld har det engelske fotballforbundet FA offentliggjort hva som stod i dommer Jon Moss' kamprapport om hendelsen.

– Da jeg og mine kolleger forlat banen ved pause ventet Mr. Mourinho på oss i tunnellen klart oppbragt, og startet aggressivt å stille spørsmål om avgjørelser tatt i førsteomgang. Istedenfor å snakke med ham offentlig spurte jeg ham om han ville bli med inn i dommergarderoben, eskortert av West Hams sikkerhetssjef Simon Sutton, skriver Moss.

– Mourinho spurte meg om en takling, en offside og en klarering på mållinjen. Jeg ga ham korte svar på spørsmålene, og spurte så om han ville forlate garderoben. Han nektet. Jeg spurte ham igjen. Da han han nektet igjen spurte jeg Mr. Sutton om han kunne frakte ham ut. På dette tidspunktet ble Mourinho svært aggressiv. Han ropte: «You fucking referees are weak... Wenger is right about you... you are fucking weak.» På det tidspunktet ga jeg Mourinho beskjed om å ikke komme på sidelinjen til den andre omgangen.