Hagen-familien bygger gigantisk spa – kan koste 400 millioner kroner

En knapp halvtimes kjøretur fra Oslo sentrum, i skogen utenfor Kolbotn, bygges Nordens største spa-anlegg «The Well». Finansmannen Stein Erik hagen hadde visjonen og ideen. Men datteren Camilla er sjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For Hagens eldste datter er «The Well» svennestykket som forretningskvinne i hundremillionerkronersklassen. Hun har tidligere vært klesgründer, og som styreleder i Jernia og styremedlem i morselskapet Canica, har hun lenge vært involvert i selskaper som Komplett, Kremmerhuset og Orkla. Men i «The Well» har hun vært involvert fra start.

Dristig

Den eksakte prislappen på «The Well» er ikke kjent, heller ikke for Camilla Hagen foreløpig. Offisielt 27 millioner, men det blir garantert dyrere. Kanskje opp mot 400 millioner kroner når alt står ferdig. For at anlegget skal lønne seg må hundrevis være innom her eneste dag. Garderoben har 960 garderobeskap.

Anlegget baserer seg på jordvarme fra 30 borehull på til sammen over syv kilometer Det er sprengt ut 42.000 kubikkmeter fjell for å få anlegget inn i naturen. Gjestene han velge mellom 11 bassenger, 15 badstuer og 25 behandlingsrom, i tillegg til restaurant hvilerom og lounger. Målet er å introdusere europeisk spa-kultur til det sentrale Østlandsområdet.

Visjoner 

Camilla Hagen har fått forretningsdrift inn med morsmelken og ved frokostbordet hjemme. Hun innrømmer å ha lært mye av sin far.

– Min far har visjoner. Han tør tenke stort. Det er viktig også i dette prosjektet. Han er ekstremt opptatt av detaljer, noe jeg skulle ønske jeg selv også hadde arvet mer av. Men jeg lærer stadig, Sier Camilla Hagen til TV 2.

Lav profil

Camilla Hagen har hittil holdt en betydelig lavere offentlig profil enn sin far. Hun har studert både økonomi, litteratur og pedagogikk. Hun er fallskjermhopper, og klesgründer, så 34-åringens vei inn i toppen av næringslivet har ikke gått i rett linje, noe hun tror er en fordel.

– En bred bakgrunn har vært nyttig i dette prosjektet. Jeg er opptatt av å være en aktiv eier i alt vi driver med. Det er mye viktigere enn å gå på rød løper, sier Camilla Hagen.

Hektisk

Da TV 2 besøkte anlegget var det fremdeles en kaotisk byggeplass med håndtverkere og anleggsmaskiner over alt. Det jobbes tre skift på spreng for å rekke åpningen den 4. desember.

– Vi blir garantert ferdig, selv om det kanskje ikke ser slik ut nå, forsikrer Camilla Hagen. «The Well» vil sysselsette omkring 160 ansatte etter hvert, hvorav en tredel kommer fra Oppegård-distriktet. Ambisjonen er å løfte spa-kulturen et drøyt hakk opp i forhold til Canicas mye omtalte Farris Bad. Dette er tre ganger større, og det største i Norden.

Målet er avslapning og rekreasjon, og gjestene får beskjed om å legge mobiltelefonen igjen i garderoben.  Her skal man man kun være fokusert på eget velvære.

– Noen vil kanskje mene vi er mer enn nok opptatt av det allerede?

– Nei det vil jeg ikke si. Nå for tiden er vi påkoblet hele tiden. Mobilen, sosiale medier, jobben eller familien. Her kan man virkelig slappe av og koble ut alt dette for noen timer eller en hel dag, alene eller sammen med venner, og da tror jeg man yter bedre etterpå, sier spa-grunderen Camilla Hagen.