– Det er klart det har vært en utladning

RBK-treneren innrømmer at laget har mistet litt gnist, men vil ikke gå med på at gullfeiringen har gått utover prestasjonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg har fått skarp kritikk i kjølvannet av 0-2-nederlaget for Lazio. Blant andre Jesper Mathisen reagerer på at RBK slo seg løs med gullfest fire dager før det viktige oppgjøret i Europaligaen.

– Mer Lazio enn feiring
Den kritikken kjøper ikke Kåre Ingebrigtsen.

– Det er klart det har vært en utladning det også. Jeg tror ikke det spiller noen rolle. 100 prosent optimalt vil det jo aldri være. Det var nok andre årsaker. Det var mer Lazio enn feiring, sier RBK-treneren til TV 2.

– Vi har egentlig hatt gode treninger og bra med energi. Det handler like mye om det mentale. Vi fikk oss muligens en knekk på 0-1 og 0-2.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Etter siste seriekamp feiret Rosenborg-spillerne gullet sammen med supporterne i Trondheim. Også helgen før, da gullet var i boks etter kampen mot Strømsgodset, løsnet spillerne på slipset og feiret bragden.

– Vi har definitivt prioritert å la folk som ikke har vært med på å vinne noe, få lov til å feire det og smake på den karamellen. Jeg synes også guttene har vært flinke til å gjøre det de skal gjøre. Det var lenger og tøffere feiring etter Strømsgodset enn det var sist, sier Ingebrigtsen som etter nederlaget mot Lazio må innse at avansement til sluttspillet ikke lenger er mulig.

– Vi var godt forberedt, men vi skal ikke bruke noen unnskyldninger. Det har vært en lang sesong. Vi merker at vi virker litt tregere. Vi må ta noen grep.

Angrer ikke på feiring
For det er bare to uker til cupfinale mot Sarpsborg 08. Det har vært en lang sesong, innrømmer Ingebrigtsen. Mental utladning kan være noe av grunnen til de dalende prestasjonene - ikke to gullfester, mener «bruttern».

– Det står vi for. Det er ikke det som er årsaken, sier Ingebrigtsen.

– Vi må se litt i treningshverdagen hvordan vi skal få tilbake mer energi, og ikke minst mentalt få luftet ut litt.

Mathisen var ikke nådig i sin kritikk av Rosenborg torsdag. Han lurte på om «andre idrettsutøvere hadde forberedt seg til en så viktig kamp på en slik måte».

Han får støtte av TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

– Det er jo ingen tvil om at Rosenborg har gjort seg fortjent til en skikkelig fest. Det er vel mer timingen det er snakk om her. Jeg kan ikke forstå at de hadde så dårlig tid med å ha den festen når det er en så viktig og stor kamp. De tar imot Lazio hjemme på Lerkendal i Europaligaen som de har kjempet seg inn i. Siste sjanse til å gå videre til sluttspillet, så skal de absolutt feste, sier Stamsø Møller.

– Det er helt sikker ikke bare Jesper Mathisen som dro de parallellene. Jeg mener de burde ventet til neste uke. Da er det landslagspause. Vent til etter at du tar imot Lazio hjemme med å feire seriegullet. Det er min mening.

– Bare fjas
Da RBKs Ole Selnæs ble konfrontert med kritikken fra Mathisen torsdag kveld, slo han knallhardt tilbake.

– Det har han ikke peiling på, så det bryr jeg meg ikke noe om, sier Selnæs til TV 2.

– Er det toppidrettskultur å feste fire dager før kamp?

– Det spørsmålet blir rett og slett for dumt. Vi vinner seriegull, noe hele stallen har jobbet for hele livet, og i tillegg var ikke feiringen så voldsom. Feiringen var verre helgen før. Vi var fullt restituert på mandag og har trent bra hele uken, så det der er bare fjas, sier Selnæs.