Marcus (16) tidenes yngste til å lande dette trikset

Landslagssjefen stum av beundring etter supertriks.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge har et av verdens aller største snowboardtalenter i Marcus Kleveland (16). Gutten fra Dombås ble verdens yngste til å lande en triple cork for tre år siden. Nå har han gjort «det» igjen.

– Helt sinnssjukt
Torsdag ble Kleveland tidenes yngste til å lande en quad cork 1800 under trening i Østerrike. Kun to snowboardere, Billy Morgan og Maxence Parrot, har klart dette tidligere.

– Det startet med at jeg begynte å gjøre et par tripler. Så tenkte jeg bare at når det først er så bra, så kan jeg prøve en quad. Det gikk jo ganske bra, sier Kleveland.

Morgan og Parrot har imidlertid ikke hatt samme rotasjon som Kleveland. Hans triks er banebrytende, mener landslagssjef Thomas Harstad.

– Det er jo sinnssjukt. Det er første gang noen lander en ordentlig quad 1800 uavhengig av alder. Det er det som er det største her. Det er også ekstra gøy at det er Marcus fra Norge, som bare er 16 år, som gjør det. Det gjør at han lever enda mer opp til forventningene mange har til ham, sier Harstad til TV 2.

Se trikset i videovinduet øverst på siden!

Sluttet på skolen
Før årets sesong fullførte Kleveland ungdomsskole og bestemte seg for å sette videregående på vent. Nå er han på landslaget og fortsetter å imponere som et av verdens største talent. Kleveland har fått tilnavnet «snowboardernes Martin Ødegaard».

– Da jeg var 11 år, var jeg den yngste til å lande en dobbel cork 1080. Da jeg var 13 år, var jeg den yngste til å lande en triple cork 1440. Nå er jeg den yngste til å lande en quad cork 1800. Det er ganske kult, sier Kleveland.

Og det virker som det ikke er noen grenser for hvor langt Kleveland kan nå i snowboardsirkuset.

– Vi forventer egentlig ingenting av Marcus. Han er så ung, så han har flere år på seg til å nå toppen. Men dersom man ser på prestasjonene og nivået han er på nå, så er han i verdenstoppen allerede, sier Harstad.

Kleveland skal kjøre konkurranse i Beijing før han drar til Colorado. X Games i Oslo på nyåret har ikke landslagssjefen noen forhåpninger om helt ennå.

– Vi får se. Han må jo kvalifisere seg, men han har lagt inn en god søknad nå, sier Harstad.