Alfa Romeo trenger en skikkelig snuperasjon, men når kommer den?
Alfa Romeo trenger en skikkelig snuperasjon, men når kommer den?

Viktig bil-comeback forsinket – igjen

Dette lover ikke godt ...

Snart. Nå. NÅ!!! Nei da, det blir ikke noe av riktig ennå ...

Det er Alfa Romeos sårt tiltrengte comeback det er snakk om. Nok en gang.

Vi begynner å ha hørt historien før. De skal komme tilbake. Voldsomt. De skal være tro mot en lang og tung historie og like dype røtter.

Teori - og praksis ...

I tillegg skal de nå utfordre de etablerte tyske statusmerkene. På alvor. Med de tingene de virkelig kan og er gode på. Slik som lekkert design og kjøreglede som få andre kan varte opp med.

I tillegg skal kvaliteten opp noen hakk – og bilene skal selges i stort antall og gi klingende mynt i et ellers langt annet enn overfylt pengeskrin. Teorien er enkel.

Men det å bygge bil er alt annet enn en enkel affære. Det vet vi. Det er heller ikke første gangen at en ny modell blir forsinket.

ALT står og faller på denne bilen

Gjelder flere viktige modeller

Men hos Alfa Romeo er det mer enn en modell som blir forsinket. Det er hele modellprogrammet for de neste årene.

Tidligere i år skarv vi om nye modeller som skulle komme på rekke og rad. Endelig tenkte vi! Endelig tenkte alle andre! Og vi gledet oss sammen.

En av de nye bilene fra Alfa Romeo er sedanmodellen Giulia, som skal erstatte 159-modellen. Altså en veldig viktig modell. Men nå kommer opplysningene om at modellen blir forsinket.

Giulia Quadrifoglio utsettes et halvår, til midten av 2016. Den billigere versjonen av Giulia med enten 2-liters bensin, eller 2,2-liters diesel som var planlagt lansert i mars neste år, skyves nå fram til slutten av 2016.

En annen viktig nyhet er SUV-en som Alfa Romeo skulle lansere også skyves fram med 9 måneder og som da ikke kommer før tidligst mot slutten av 2017.

Offisielt sett trenger de litt mer tid til utvikling. Det høres imidlertid mer ut som bortforklaringer.

Brukt Alfa: Gunstig vinterbil for den kjøreglade familien

I overkant store ambisjoner?

Disse utsettelsene kan være dramatiske for en liten produsent, som allerede ligger litt "bakpå". Fjordåret endre med så få som 68.000 solgte biler.

Ja, ja – noen måneder til eller fra er ikke så viktig, tenker du kanskje?
Jo, det er det her. Dette er dramatisk. Alfa Romeo MÅ få dette på plass nå. Hvis ikke kan det tradisjonsrike og tøffe bilmerket virkelig være ute å kjøre ... Da i ordets aller verste betydning.

Det er det ingen av oss som ønsker.

Optimismen er det lite å si på hos Alfa Romeo. Konsernsjefen Sergio Marchinne står fast på at innen få år skal merket selge 400.000 biler i året og ha lansert hele åtte nye modeller. Året det er snakk om er 2019. Det er ikke så lenge til ...

Med de varslede utsettelsene er det nå ikke ufint å spørre om disse ambisjonene kanskje er i overkant store?

La det med en gang være sagt: Lite vil glede oss mer enn om Alfa Romeo vil lykkes med satsingen og sine nye, lekre modeller.

Når de nå en gang måtte komme...

Les vår test av Alfa Romeo Giulietta her: