Ronaldo mener Ødegaard kan vinne Gullballen

Real Madrids superstjerne nevner Martin Ødegaard sammen med Pogba, Hazard, Memphis og Neymar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noen skussmål er bedre enn andre. Et fra Cristiano Ronaldo er definitivt ikke å forakte.

Skryter av Ødegaard
I et intervju med BT Sport blir Martin Ødegaard (16) plukket ut av Ronaldo som én av fem spillere han tror kan vinne Gullballen (Ballon d'Or) i fremtiden. 

– Man ser mange spillere med potensial. Jeg vil nevne Ødegaard i Madrid som en av dem. Som 16-åring er han fremdeles ung, men du kan se at han er en veldig god spiller, sier Ronaldo. 

Se uttalelsen øverst i artikkelen.

Ødegaard ble tidenes yngste Real Madrid-spiller i La Liga da han 23. mai i år ble byttet inn for nettopp Ronaldo i kampen mot Getafe. Til daglig trener Norges største fotballtalent med Ronaldo og resten av Real Madrids superstjerner, så portugiseren vet nok hva han snakker om når han roser Ødegaards ferdigheter. 

Og dette er ikke første gang Ronaldo kommer med ros av Ødegaard.

– Han er en god spiller. En ung gutt og han lærer fortsatt. Han er 16 år. Han har en stor fremtid foran seg. Han må få tid til å lære og ta de rette valgene. Men jeg ser et stort potensial i ham, sa Ronaldo i forkant av Gullballen-utdelingen tidligere i år.

Stjernespekket liste
Med seg på listen får 16 år gamle Ødegaard en rekke spillere som er både eldre og som allerede har opplevd store ting på fotballbanen. Og det er ikke noen smågutter det er snakk om.

Eden Hazard (24), Memphis Depay (21), Paul Pogba (22) og Neymar (23).

– Hazard er et eksempel, nummer sju i Manchester - Depay - er også en god spiller. Pogba og kanskje Neymar, sier Ronaldo.

Dette er et gjevt selskap å havne i for Ødegaard. Hazard var Premier Leagues beste spiller forrige sesong da Chelsea vant to titler. Memphis herjet i Nederland for PSV og ble hentet til Manchester United før årets sesong. Paul Pogba var helt sentralt i Juventus' triumfer forrige sesong og regnes som verdens beste unge spiller. Neymar var sammen med Luis Suárez og Lionel Messi en helt utilnærmelig trio på Barcelonas vei mot La Liga- og Mesterliga-tittelen.

Ronaldos intervjuet med BT Sport ble gjort i forkant av lanseringen av dokumentaren om ham selv. Den portugisiske superstjernen har gitt et tett og nært innblikk i sin egen historie og liv. Dokumentaren lanseres nå i starten av november.